Haberler

Ege'de Turizme "Şifalı Ot" Katkısı

Bu yıl 9'uncusu düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali'nin bir milyondan fazla ziyaretçi çekmesi ve etkinlik süresince ilçedeki otellerde tam doluluk yaşanması bekleniyor.

AHMET BAYRAM - Bu yıl 9'uncusu düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali'nin bir milyondan fazla ziyaretçi çekmesi ve etkinlik süresince ilçedeki otellerde tam doluluk yaşanması bekleniyor.

Ege Bölgesi'nde bahar yağmurlarıyla çayırlarda yeşillenen radika, turp otu, hardal otu, ebegümeci, sarmaşık, şevketi bostan, arap saçı gibi yüzü aşkın ot çeşidi, halkın en önemli geçim kaynakları arasına girdi.

Sağlıklı yaşam kültürünün gelişmesiyle önemli bir turistik destinasyon da yaratan ot yemeklerinin tadım ve tanıtımlarının yapıldığı festivallerin sayısı da hızla artıyor.

Ayvalık, Urla ve Bodrum'da düzenlenen festival ve tadım günlerine özellikle yerli turist ilgisi yıldan yıla artarken en büyük hareketlilik ise Alaçatı'da yaşanıyor.

Bu yıl 9'uncusu 5-8 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali süresince Çeşme'ye 1 milyonun üzerinde turistin gelmesi ve otellerde tam doluluğa ulaşılması bekleniyor.

Çeşme ve çevresinde yaşayan kadınların doğadan topladıkları otları ve hazırladıkları lezzetleri satışa sundukları pazarın oluşturulduğu, panel, yarışma, tadım ve eğlence organizasyonlarının düzenlendiği festival için 270-673 liralık tur paketleri satışa sunuldu.

Efes Antik Kenti ve Şirince ziyaretlerinin de eklendiği turlar sayesinde, 30 bin yatak kapasitesine sahip Çeşme'de festivale 10 gün kala doluluk oranları yüzde 80'e yaklaştı.

İlçe, festival döneminde ise çevre illerden gelecek günübirlik ziyaretçilerle 1 milyonu aşan ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor.

Alaçatı'nın popülerliği etkili oldu

Festivali organize eden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ege otları ve kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak için başladıkları festivalin bölge sakinlerinin katkısı ve Alaçatı'nın popülerliğinin de etkisiyle hızla büyüdüğünü bildirdi.

İlçe turizmi açısından ot festivalinin sezon başlangıcı olarak görüldüğünü dile getiren Dalgıç, "Tur şirketleri bu konuda ciddi organizasyonlar yapıyorlar. Bu yıl ilginin biraz daha artmasını bekliyoruz. 4 gün süren festivalde 1 milyondan fazla konuk bekliyoruz." diye konuştu.

"Festival sayesinde sezon uzadı"

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel de tur operatörlerinin festivali tur programlarına dahil etmesiyle etkinliğin kaderinin değiştiğini dile getirdi.

Gelen rezervasyon ve ön satışlarla şimdiden yüzde 80 doluluk ortalamasına ulaştıklarını bildiren Öncel, şunları kaydetti:

"Festival süresince otellerimizde tam doluluk bekliyoruz. Ayrıca günübirlik turlarla diğer illerimizden ziyaretçiler gelecek. Ziyaretçi sayısı her sene artıyor. Pek çok tur şirketi de festivali programlarına ekledi, bunun Çeşme turizmi için çok olumlu etkisi var. 3 günlük bir etkinlik de olsa konaklama, yeme içme ve beldenin görülmesi açısından büyük bir kazanç."

Alaçatı'nın yaz sezonunda pahalı bir destinasyon olduğunu, ot festivali sırasında fiyatların daha uygun olmasını fırsat bilen çok sayıda misafirin bölgeye geldiğini kaydeden Öncel, festival sayesinde ilçede turizm sezonunun uzadığına dikkati çekti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Alaçatı Çeşme Urla Ege Kültür Sanat Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title