Haberler

Birand'ın Son Sözleri

Güncelleme:

Yakın zamanda kaybettiğimiz gazeteci Mehmet Ali Birand'ın ölmeden önce Kürt sorunu ile ilgili son ropörtajı "Türk Sorunu" adlı kitapta yayınlandı.

Türkiye'nin önde gelen aydınlarının Kürt Sorunu ile ilgili görüşleri Türk Sorunu adlı bir kitapta yayınlandı. Gazeteci Mustafa Kılıç'ın ropörtajlarının yer aldığı kitapta son 30 yıldır Türkiye kamuoyunu meşgul eden Kürt sorununun ortaya çıkışı ve çözüm argümanlarını aydınların gözünden ele alınıyor.

BİRAND'IN SON ROPÖRTAJI KİTAPTA

19 aydın ve sanatçıyla görüşme sonrasında kaleme alınan kitapta Kürt sorununu doğuran sebepler etrafında çözüm argümanları sıralanıyor. Aralarında "Akil Adamlar"ın da bulunduğu aydın ve sanatçı kimlikleriyle kamuoyunun yakından tanıdığı 19 ismin çözüm önerileri arasında 17 Ocak'ta hayatını kaybeden usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın Kürt Sorunu ile tespitleri de yer alıyor.

"TSK ve PKK ÇABA SARFETMELİ"

Kürt Sorunu'nun çözümü üzerine görüş bildiren Birand, "Öncelikle silahların karşılıklı susması gerekir. Çözümün en önemli şartı, karşılıklı silahları susturmaktır. TSK ve PKK çözüm için çaba sarf etmelidir. Ateşkes sağlandıktan sonra, silahlar sustuktan sonra, BDP mecliste daha etkili rol alır. BDP'nin etkili rol alması demek, çözüme doğru gidişin hızlanması demektir. BDP'nin haricinde ise mecliste kim Kürtleri temsil ediyorum diyorsa da onunla da görüşmeler devam etmelidir." ifadelerini kullanıyor.

LİSTEDE AKİLLER DE VAR

Kürt Sorunu ile ilgili açıklama yapan isimler ise sırasıyla şöyle: Ümit Fırat, Prof. Dr. Mesut Yeğen, Dr. Tarık Ziya Ekinci, Nevzat Çiçek, Muhsin Kızılkaya, Ferhat Tunç, Mehmet Ali Birand, Fetullah Erbaş, Nazlı Ilıcak, Süleyman Çevik, Süleyman Karadağ, Müfid Yüksel, Prof. Dr. Mehmet Altan, İbrahim Candan, Prof. Dr. Mümtaz'erTürköne, Oral Çalışlar, Abdulvasi Yaz, Sadullah Ergün, Muhammed Tayyip Elçi.

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Mehmet Ali Birand Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title