Haberler

Bir Gün 15 Dakika Ayırın, Her Gün 30 Dakika Kazanın

Güncelleme:

Kocaeli Ulaşımda Yeni Bir Döneme Giriyor. Kentteki Ulaşım Ağı Kocaelililerin Geniş Katılımıyla ve Ortak Kararıyla Şekilleniyor

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Fatih Belediyesi'nin destekleriyle, Avusturyalı Sanat Üretim Merkezi Assocreation tarafından hayata geçirilen "Bump To Each Other" projesi, istanbul'un iki yakası arasında kurulan platformda pistonlar ve sensorlar aracılığıyla, bir kişinin Avrupa'dan attığı adımı, bir başkası Asya yakasında canlı olarak hissetti.

Projenin tanıtım toplantısına Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sanat Danışmanı Beral Madra, Avusturyalı Sanat Üretim Merkezi Assocreation'dan Christian Smretschnig ve ekibi katıldı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2010 Avrupa Kültür Başkenti çalışmaları çerçevesinde Tarihi Yarımada Fatih için birçok projenin hayata geçirildiğini ve bunu üçe ana başlıkta değerlendirebileceklerini ifade etti. Başkan Demir, ilk olarak 2010 Ajansı ile Fatih Belediyesi'nin ilçedeki tarihi eserlerin restorasyon çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirtti.

Başkan Demir, 2010 Avrupa Kültür Başkentiyle yaptıkları restorasyon çalışmalardan bahsetti. İkinci ana madde olarak ilçe genelinde cephe, sokak ve meydan sağlıklaştırma çalışmalının son hızla devam ettiğini yine bazı örneklerle anlattı.

Demir, bu çerçevede Kadınlar Pazarı'ndaki binaların cephelerinin düzenlendiğini, Üst Laleli Yayalaştırma çalışmalarının devam ettiğini ve sene sonuna kadar da Sultanahmet Meydanı ile civarının zemin ve çevre düzenlemesinin yapılacağını anlattı. Başkan Mustafa Demir, üçüncü önemli başlığın ise sanat etkinlikleri olduğunu belirterek, somut tarihi eserlerin restorasyonlarının yanı sıra, soyut sanat faaliyetleriyle de İstanbul'un dünyadaki insanlarla buluşmasına yönelik çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Demir, Marmaray projesine değinerek, fiziki olarak suyun altından iki yakanın tüp geçitle birleşme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini, sanal olarak da düzenlenen bu platform sayesinde iki yakanın birleştiğini söyledi. Başkan Mustafa Demir, "Sanal ortamda internet kullanımıyla işiterek ve görerek iletişim kurabiliyoruz. Yakın bir gelecekte fiziksel olarak da bu iletişimin mümkün olacağına inanıyorum. Kurulan bu platform sayesinde ilk adımlarından birin atıldığını görüyorum" dedi.

2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sanat Danışmanı Beral Madra da, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı olarak pek çok sanat etkinlikleri gerçekleştirdiklerini belirterek gerçekleştirilen "Bump To Each Other" projesinin de onlardan biri olduğu söyledi.

Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Demir, Sanat Danışmanı Beral Madra, proje ekibi ve vatandaşlarla birlikte platformun üzerinde yürüdüler.

Fatih Eminönü İDO ve Üsküdar İDO İskeleleri yanındaki alanda başlayan ve 26 Ekim tarihine kadar devam edecek "Bump To Each Other" projesi kapsamında, İstanbullular üst kısmında ahşap malzeme kullanılan, altında pistonlar ve sensorlar aracılığıyla iki yakayı sanal ortamda birleştiren platform ile tanışarak eşsiz bir deneyim yaşama fırsatı buldu.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title