Haberler

Almanya'da "Türk Film Günleri"

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen "Türk Film Günleri" çerçevesinde gösterilen çocuk filmlerine ilgi yoğun oldu.

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen "Türk Film Günleri" çerçevesinde gösterilen çocuk filmlerine ilgi yoğun oldu.

Ludwig Müzesi'nde yer alan FilmForum'da Köln Yunus Emre Enstitüsünce (YEE) düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen etkinliğin üçüncü gününde "Rafadan Tayfa - Delhiz Macerası" ve "Kuklalı Köşk" filmleri gösterildi.

Rafadan Tayfa - Delhiz Macerası filminin yönetmen ve yapımcısı İsmail Fidan ve Kuklalı Köşk filminin oyuncusu Kadir Çöpdemir ile yapımcısı Mustafa Öztürk filmleri çocuklarla birlikte izledi.

Burada bir konuşma yapan İsmail Fidan, yönetmen olarak filmin senaryosundan karakterlerine kadar yaptıkları seçimlerde, seçimlerinin Türk kültürünün ögelerini taşımasına özen gösterdiklerini belirtti.

Almanya galası gerçekleştirilen Kuklalı Köşk filminin oyuncusu Kadir Çöpdemir ile yapımcısı Mustafa Öztürk ise YEE işbirliğiyle Almanya'daki çocuklarla buluşmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Köln YEE Müdürü Yılmaz Bulut ise bu yıl ikincisi düzenlenen film günlerinin bir gününü çocuklara ayırdıklarını belirterek, "Yurt dışında yaşayan Türk çocuklarının Türkçeyi unutmamasını ve velilerde Türkçe bilincini uyandırmayı amaçlıyoruz. Günümüzde Almanya'da yaşayan yeni nesilde Türkçe erozyonu büyük tehlike oluşturmaktadır." dedi.

Film izleyen çocuklara günün hatırası olarak Rafadan Tayfa karakterlerinin yer aldığı kumaş çanta içinde hediyeler verildi.

"Türk Film Günleri" kapsamında yarın "Müslüm" ve "Türk İşi Dondurma", pazar günü ise "Ahlat Ağacı" filmleri gösterilecek. FilmForum'da gösterilen filmleri sinemaseverler ücretsiz izleyebiliyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Almanya Köln Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title