Haberler

KPSS'de 15 Dakika Mağduriyeti

- KPSS'de 15 dakika mağduriyetiANTALYA - Kamu Personeli Seçme SınavıGenel Kültür ve Genel Yetenek Sınavında da "kapıların 9.45'te kapanması" uygulaması nedeniyle bazı öğrenciler sınava giremedi.

- Kpss'de 15 dakika mağduriyeti

ANTALYA - Kamu Personeli Seçme SınavıGenel Kültür ve Genel Yetenek Sınavında da "kapıların 9.45'te kapanması" uygulaması nedeniyle bazı öğrenciler sınava giremedi. Bazı adaylar ise saniyelerle sınava yetişebildi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Antalya'da da KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek Sınavının ilk oturumu başladı. Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlandı. 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde de KPSS yoğunluğu yaşandı. Kapılarda görevli olan polisler, güvenlik kamerası ve elektronik saat eşliğinde adayların üzerlerini aradı, giriş belgelerini kontrol etti.

"Saniyelerle girdiler"

Sınav kuralları dışında üzerlerinde malzeme getirenler, eşyalarını cam kenarlarına ve kaldırıma bırakmak zorunda kaldı. Bazı adaylar son saniyelerde koşa koşa sınava yetişti. Bazı adaylar ise 'kapıların 09.45'e kapanması' uygulamasına takıldı. Sınava 09.45'de güçlükle yetişebilenler ise korku ve mutluluğu aynı anda yaşadı. Sınava dakikalar kala okulun hoparlöründen adaylar için sınav başlangıç saatinin duyurusu yapıldı. Bir adayın kapıların kapanmasına dakikalar kalmasına rağmen sigarasını içerek koşması dikkat çekti.

"Hata benim hatam"

09.45'den sonra okula gelen Kubilay Akyol, "Abi trafiğe takılıp, geç kaldım. Bir senelik emeğim lütfen. Şimdi 15 dakika içeride ne yapacaklar" diye serzenişten bulunmasına rağmen görevliler, kuralların kesin olduğunu söyledi.

Üzgün bir şekilde okuldan çıkan Akyol, "Hata benim hatam. Trafiğe takıldım. Bu ülkede her şey kuralına göre yapılıyor. Buda kuralına göre yapılmış. Bir yıllık emeğimiz baya da hazırlanmıştım tarih bölümünden. Kısmet değilmiş. Af falan olmaz sanırım. Yapacak bir şey yok. Uğraştık olmadı. Nasipten öte geçemiyoruz. Bir yıl daha bekleyeceğiz" diye konuştu.

Akyol gibi, 09.45'den sonra gelen adaylar okulun ana kapısından dahi içeri alınmadı. Kapıdaki görevlilere sitemde bulunan bir aday annesi tüm girişimlerine rağmen sonuç alamadı. Görevliler, ana giriş kapısını zincirle kilitleyerek, kapı önünden ayrılmak zorunda kaldı. Eşi ve çocuklarını sınava giren aileler ise okul dışında endişeli şekilde bekledi. Bazı ailelerin ise çocukları için Kur'an-ı Kerim ve dua kitapları okudu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Antalya KPSS Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title