Haberler

Köylüler, Endüstriyel Atık Deposu İstemiyor

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Çobanköy sakinleri, MESS Entegre Geri Kazanım ve Enerji Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından köylerine kurulması planlanan tesisi istemiyor.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Çobanköy sakinleri, MESS Entegre Geri Kazanım ve Enerji Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından köylerine kurulması planlanan "Entegre Geri Kazanım, Elektrik Enerjisi Üretimi ve Endüstriyel Atık Depolama Tesisi"ni istemiyor.

Çobanköy, Devekayası, Şenlik ve Gümüşgölcük köy muhtarları ile köy sakinleri Çobanköy'de bir araya geldi. Köylüler çeşitli yazıların bulunduğu dövizler taşıyarak kurulması planan Entegre Geri Kazanım, Elektrik Enerjisi Üretimi ve Endüstriyel Atık Depolama Tesisi'ne karşı çıktıklarını belirtti. Tesislerin çevre için büyük tehdit oluşturacağını ifade eden Çobanköy sakinlerinden Mehmet Onuk şunları söyledi:

"Köyümüz ile birlikte civar köylerde yaklaşık 3 bin kişi yaşıyor. Buralar yaban hayvanları nedeniyle doğal koruma alanıdır. Ayrıca bu köylerde vatandaşlar arıcılık ve hayvancılıkla geçimlerini sağlar. Kütahya Valiliği'nden bu bölgede sanayi olmaması ile ilgili karar alınmasını istiyoruz. Bizim suyumuz bir yönü ile Adranos Çayı'ndan Marmara'ya diğer bölgesi ile Porsuk Çayı'ndan Karadeniz'e dökülmektedir. Tesis yapılırsa buradaki balıkların, canlıların yaşamı yok olur."

Şerife Punar adlı kadın da köyde hayvan beslediklerini ve bu tesislerin kurulması halinde geçim kaynaklarının yok olmakla karşı karşıya gelebileceğini söyledi. Punar, "Bizim insanımıza, çocuğumuza, iki ayaklı tavuğumuza büyükbaş hayvanlarımıza yazık değil mi? Biz fabrika istemiyoruz." dedi.

Köy sakinlerinden Cengiz Hava da "Çobanköy, doğal ortamları ile şahane bir köydür. Buraya zehirli atık yapma ve kanunun yapamadıkları yani yere gömerek düzenli depolama kurmak istiyorlar. Biz bunu istemiyoruz. Gerekirse her türlü hakkımızı kullanacağız. Köylüdür aklı ermez bir şeyi beceremesinler diye düşünmesinler" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title