Haberler

Kosova'da 24 Belediyede İkinci Tur Seçimler Düzenlenecek

Kosova'nın kuzeyinde seçim yerlerine yapılan saldırılar nedeniyle Merkez Seçim Komisyonu, kuzeydeki 4 belediyeyle ilgili kararını ise önümüzdeki günlerde açıklayacak.

Kosova'nın kuzeyinde seçim yerlerine yapılan saldırılar nedeniyle Merkez Seçim Komisyonu, kuzeydeki 4 belediyeyle ilgili kararını ise önümüzdeki günlerde açıklayacak. Merkez Seçim Komisyonu (MSK), Priştine, Prizren, Mitroviça, İpek, Gilan başta olmak üzere 24 belediyede, belediye başkan adaylarının oyların yüzde 50'sini alamadıklarını, bu nedenle ikinci tur seçimlerde yarışmaları gerektiğini açıkladı. KOSOVA'NIN EN BÜYÜK PARTİLERİ PDK VE LDK 3 KASIM'DA HÜSRANA UĞRADI

Kosova Merkez Seçim Komisyonu (MSK) tarafından açıklanan kesin olmayan sonuçlara göre, 3 Kasım seçimlerinde Başbakan Taçi'nin başında bulunduğu Kosova Demokratik Partisi'nin (PDK) oy kaybına uğradı ve PDK 11 belediyede ikinci tura gidecek. Merkez Seçim Komisyonu, İsa Mustafa'nın liderliğindeki Kosova Demokratik Birliği LDK'nın sembolik de olsa az sayıda oylarını artırdığını ve ikinci turda 15 belediyede PDK ve AAK adaylarının yarışacağını açıkladı. Bu sonuçlara göre 1 Aralık tarihinde yapılacak ikinci tur seçimlerde Kosova'nın en büyük iki partisi PDK ve LDK büyük bir rekabet içinde olacak. Zveçan, Zubin Potok, Leposaviç ve Mitroviça kuzeyindeki belediyeler için önümüzdeki günlerde karar alınacak. 1 ARALIK'TA DÜZENLENECEK OLAN 2. TUR BELEDİYE BAŞKANLARI SEÇİMLERİ İÇİN KOLASİYON PAZARLIKLARI BAŞLADI Geçen Pazar günü yapılan belediye seçimlerinde bir çok siyasi partinin fiyaskoya uğramasına rağmen, ikinci turda yarışacak partiler arasında seçim koalisyon pazarlıkları başladı. 1 Aralık tarihinde yapılması beklenen seçimlerin ikinci turunda

hangi partinin hangi partiyi ikinci turda destekleyeceği ilerideki günlerde açıklık kazanacak. TÜRK TOPLUMU YEREL SEÇİMLERDEN BÖLÜNMÜŞLÜĞE RAĞMEN BAŞARILI ÇIKTI Merkez Seçim Komisyonu, yerel seçimlere katılan 3 Türk Partisi KDTP, KTAP ve KTB'nin toplamda 10 bin oy kazandıklarını bildirdi. Mahir Yağcılar'ın başında bulunduğu KDTP ülke genelinde 7.300 oy alarak Türk toplumun en büyük partisi olduğunu kanıtladı. 4 ay önce kurulan KTAP, Mamuşa'daki seçimlerden zaferle çıktı. Genel Başkanı Arif Bütüç, Mamuşa belediye başkanı olmaya başardı. Belediyeler meclisi üyelikleri konusunda Türk Partileri Prizren'de 3, Gilan'da 1, Mitroviça? da 1, Vuçitırında 1 meclis üyesi çıkarmayı başardı. Priştine'de ise meclis üye kazanma şansı hala mevcut.

Gayri resmi verilere göre 3 Kasım yerel seçimleri için yaklaşık 5 milyon euro harcandı. İkinci tur seçimleri içinde yaklaşık 2 milyon euronun harcanması bekleniyor. Kosova gibi fakir bir ülkede seçimler için milyonlarca euronun harcanması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mitroviça Priştine Prizren Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title