Haberler

Çankaya Köşkü'nde 'Zafer Bayramı' Resepsiyonu

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde 'Başkomutan' sıfatıyla ilk defa Çankaya Köşkü'nde resepsiyon verdi.

Gündüz Başkent Ankara'da yapılan törenlerin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Çankaya Köşkü'nde açık havada eşli bir resepsiyon verdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları ve davetlilerin katıldığı resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Gül, davetlileri dışarıda karşıladı.

MUHALEFET LİDERLERİ RESEPSİYONA KATILMADI

Tarihte ilk defa bir Cumhurbaşkanı tarafından 'Başkomutan' sıfatıyla verilen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna muhalefet liderleri katılmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Eş Genel Başkanları Selehattin Demirtaş ile Gültan Kışanak resepsiyona katılmadı. BDP'den Sırrı Sakık katılırken, CHP'den ise sadece Sinan Aygün resepsiyonda yer aldı.

GÜL-ERDOĞAN ŞIKLIĞI

Köşk'teki ilk resepsiyona Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı. Çankaya Köşkü'nde ilk kez 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu'nda ev sahipliği yapan First Lady Hayrünnisa Gül, Emine Erdoğan'ı oldukça sıcak karşıladı. Karşılama sırasında Cumhurbaşkanı Gül ile kısa süre sohbet ederken Emine Erdoğan ve Hayrünnisa Gül'ün şıklığı dikkat çekti.

Resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Gül konukları karşıladıktan sonra içeri geçti. Resepsiyonu takip eden, gazetecilerin de bayramını kutlayan Cumhurbaşkanı Gül, karşılamanın hava iyi olduğu için dışarıda yapıldığını söyleyerek, bunun daha iyi olduğunu söyledi.

HAYRUNİSA GÜL'E NAZAR BONCUĞU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün davetlileri kabulü sırasında ilginç bir olay yaşandı. AK Partili bir milletvekili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'e nazar boncuğu hediye etti. Nazar boncuğunu avucunun içine alan Hayrünnisa Gül, korumasını yanına çağırarak nazar boncuğunu verdi. Yabancı büyükelçi eşlerinin yerel kıyafetleri ilgi çekti. Resepsiyona, Mısır'ı temsilen askeri ateşe katıldı.

KOYU RENK ELBİSE VE UZUN ETEK

Bu yılki resepsiyonda geçmiş yılların aksine erkekler için 'smokin' yerine 'koyu renk elbise' uyarısının yer aldığı davetiyelerde kadınlar için de uzun etek uyarısına yer verildi.

RESEPSİYON ALINANA DEV EKRAN

Çankaya Köşkü'nün tören alanında ilk defa gerçekleştirilen resepsiyonda, alana dev ekran kuruldu. Alan içerisine kurulan dev ekran sayesinde Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün davetlileri kabul edilişi buralardan izlendi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hayrünnisa Gül Çankaya Köşkü Abdullah Gül Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title