Haberler

'Korktukları İçin Baskı Yapıyorlar'

Kılıçdaroğlu, İstanbul Polisinin Gençlere Yönelik Tutumunu Eleştirdi

Başbakan Erdoğan ve rektörlerin buluşmasını protesto eden gençlere yönelik polisin tutumunu kınayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Genç kızların gözlerine nasıl biber gazı sıkıldığını, nasıl coplandığını, nasıl yerlerde sürüklendiğine hep beraber tanık oldunuz mu? Herşeyden korkarlar, bunlar. Herşeyden. Korktukları için baskı yapıyorlar" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da partisinin Kepez İlçe örgütü tarafından düzenlenen Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 76'ncı yıldönümü kutlamalarına katıldı. Kepez Arena Kapalı Spor Salonu'nda konuşan Kılıçdaroğlu, masanın bir tarafında bir kaç kişinin milyonlarca dolar kazanıp vergi vermediğini, masanın diğer tarafında yüzbinlerce gencin, kadının işsiz olduğunu dile getirdi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Ve Recep Bey çıkıp diyecek ki, 'Her üniversiteyi bitiren iş bulacak diye bir kural yoktur. Sen onu git, İstanbul'un varoşlarında söyleyebiliyor musun? Sen onu git işsizliğin harman olduğu herhangi bir ilde söyleyebiliyor musun? Cesaret edebiliyor musun, bir söyle bakalım. Onu söyleyemez oralarda" diye konuştu.

İşsizliğin ne olduğunu, bir aile için ne kadar kötü olduğunu en iyi evin hanımının bileceğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Çocuğunu üniversiteye gönderirken boğazından keser. Çalışır, kızının oğlunun daha iyi okumasını ister. Kendi çektiği sıkıntıları çocukları çekmesin, ister ki daha iyi iş koşullarına sahip olsun. Ama gelin şu kadere bakın ki bu ülkenin Başbakanı bize işsizlik vaat ediyor. İş değil. Bunun için kadınlara şikayet ediyorum onu" iyerek konuşmasına devam etti.

"SANKİ YABANCI ÜLKEYE GİDİYORLAR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kadın- erkek eşitliğine inanmadığını ileri süren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün İstanbul'da Başbakan Erdoğan ve rektörlerin Dolmabahçe'deki buluşmasını protesto etmek isteyen üniversite öğrencilerine polis müdahalesini sert sözlerle kınadı. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Dün İstanbul'da genç kızların gözlerine nasıl biber gazı sıkıldığını, nasıl coplandığını, nasıl yerlerde sürüklendiğine hep beraber tanık oldunuz mu? Demokraside böyle bir kural var mıdır? Anayasa'da hüküm var, hiç kimseden izin almadan istediğin gösteriyi yapabilirsin. Daha İstanbul'a gelmeden otobüsler kesilecek, otobüsler kente sokulmayacak, sanki yabancı ülkeye gidiyorlar. ve Beyefendi İstanbul'da, Dolmabahçe Sarayı'nda hocalara seslenecek. Herşeyden korkarlar, bunlar. Herşeyden. Korktukları için baskı yapıyorlar. Biz korkmayacağız. Kadınlar korkmayacak. Karanlıkları aydınlığa çıkarıncaya kadar hep birlikte mücadele edeceğiz."

76 YILDA GELİNEN NOKTA ORTADA

Türk kadına 5 Aralık 1934'te seçme ve seçilme hakkını veren partinin CHP olduğunu hatırlatarak konuşmasını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aradan geçen 76 yıl içinde parlamentoda erkek egemen bir yapının hakim olduğunu, bir tek kadın valinin dahi bulunmadığını ve ancak 10 kaymakam olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "76 yılda geldiğimiz nokta bu. Size söz veriyorum, memur Kemal'in sözünü, işçi Kemal'in sözünü, emekli Kemal'in, çiftçi Kemal'in sözünü veriyorum. Kadınlar, hem bürokraside, hem üst yönetimde, hem siyasette, hem de yerel yönetimlerde görev sizin" dedi.

YOKSUL DA SÜPER MARKETE GİRECEK

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarının yoksulların yoksulluğunu sömürdüğünü söyledi. CHP iktidarında yoksulun onurunu korumak ve kadını evde güçlü kılmak için aile sigortası sistemini getirceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Gidecek bankadan parasını çekecek. Kimse onun yoksul olduğunu bilmeyecek. O da süpermarkette alışveriş yapacak, arabasını sürecek, raflardan istediği ürünü alacak. Sosyal devletin güvencesi altında olacak bütün kadınlarımız" diye konuştu.

Aile sigortası sisteminin iktidar tarafından "Siz parayı nereden bulacaksınız?" sözleriyle eleştirildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Sizin yandaşlarınız yetmedi, 7 göbekleri milyarder oldu. Onlara para var da sıra yoksula gelince mi para yok? Devletin kaynaklarını çok iyi biliyoruz. Halk için politika üreteceğiz. Yoksulluk değil zenginlik edebiyatı yapacağız. Halk zenginleşecek" şeklinde konuştu.

Siyasetin temel amacının ve hedefinin mutlu aile ve mutlu Türkiye yaratmak olduğunu dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadınlardan siyasete daha fazla ilgi göstermesini istedi. "Sizi aldatanlara oy vermeyin, oy verenlere engel olun" çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, "Kadınıyla erkeğiyle madem ki, ulusal Kurtuluş Savaşı'nı verdik. Birileri cephede çarpışırken diğeri cephane taşıdıysa, biz ayrılmaz parçayız. Gücümüzü birliğimizden alacağız. Bu ülkede sizin gücünüzle haramilerden hesap soracağız" dedi.

"BİRİLERİNİN TEMİZ OLMADIĞINI BİLİYORUZ"

Başbakan Erdoğan'dan Wikileaks belgelerinde yer alan hakkındaki iddiaları çürütmesini bir kez daha isteyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Birileri diyor ki, Başbakan'ın hesabı varmış. Yabancı bankalarda. Dedim ki 'Git bankalara başvur, de ki arkadaş benim hesabım var mı yok mu bildirin'. Diyor ki, 'Olmayan şeyin belgesi olur mu?' Git başvur, adam gibi, yüreğin yetiyorsa, 'Recep Tayyip Erdoğan'ın İsviçre bankalarında hesabı yoktur' diye yazı al" diye konuştu.

Kendisini dinleyenlere "Alabilir mi?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Hayır" yanıtının ardından, "Ama ta belediye başkanlığından bu yana soracan. Çünkü biz birilerinin çok temiz olmadığını biliyoruz. Yırtık ayakkabıyla siyasete girecek, milyarların olacak, bunun hesabını sormayacağız. Olmayacak bu, hesap soracağız. Demokrasi için, insan hakları için, yoksulların hakkı için yoksulluğu tarihe gömmek için sorağız" diye konuştu.

KONUŞMA SONUNDAKİ ŞİİRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Konuşmasının sonunda partinin yaklaşan kurultayına ilişkin de mesajlar veren Kılıçdaroğlu, "Bizi ayırmaya bölmeye çalışanlar var. Ayrılmayacağız, bölünmeyeceğiz, gelecek kaygısı taşımayacağız. Bu ülkede barışı ve kardeşliği egemen kılacağız. Umudum sizlersiniz" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını bu kez Nazım Hikmet'in "Akın var akın. Güneşe akın. Güneşi zaptedeceğiz. Güneşin zaptı yakın" dizeleriyle noktaladı.

'ERGENEKON' İDDİASINI YALANLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Havalimanı'ndan parti otobüsüyle Kepez İlçesi'ne giderken çay içmek için mola verdiği kahvede, bir gazetecinin, ''Silivri'de tutuklu bulunan Ergenekon sanığı gazeteciler Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay ile eski Rektör Mehmet Haberal'ı, 'Sabahat Tuncel' modeliyle TBMM'ye taşınması modeline yeşil ışık yaktığınız iddia edildi' sözlerine, ''Hayır böyle bir çalışmamız yok. Nereden çıkarılıyor anlamıyorum' karşılığını verdi.

'KURULTAYA BLOK LİSTE İLE GİDECEĞİZ'

Kılıçdaroğlu, 18 Aralık'ta yapılacak kurultaya blok liste ile gideceklerini de söyledi. Delegelerin önerge vermesi ve yine delegeler tarafından kabulü halinde çarşaf listenin olabileceğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Delegeler kabul ederse çarşaf liste olacak. Hukuk neyse onu uygulayacağız. Bizim gizli gündemimiz, hesabımız yok' dedi. Kılıçdaroğlu, ''Listenizin delinmesinden çekinmiyor musunuz?' sorusuna ise ''Delinmesinde seçilen kişi yine CHP'li olacak. Niye endişe duyuyoruz? Bir liste yaparsınız CHP'liler, öteki liste çıkar, yine CHP'liler. Delegelerin, hukuk sistemi içinde arzu ettikleri seçimi yapmaları kadar doğal bir şey yok' diye konuştu.

KUTU -

'Yıl 2011 Başbakan Gandi Kemal'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'ya Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Umut Oran ile Kadın Kolları Genel Başkanı Zühal Samlı birlikte geldi.

Saat 11.30'da Antalya Havalimanı'na gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nu karşılayan kalabalık partili grubu arasında Antalya'da oturan kuzeni Bülent Uğur Karabulut da yer aldı.

Havalimanında, 'Yıl 1923 Cumhurbaşkanı Gazi Kemal, Yıl 2011 Başbakan Gandi Kemal', 'Recep Beye Wikileaks teğet geçmedi' yazılı pankart ve dövizler açıldı.

Kılıçdaroğlu, Kepez'deki bir kahvede 78 yaşındaki Güzel Arslan'a çay ısmarladı. Arslan, ''Seni hep televizyonda görüyordum. Şimdi gördüm iyi oldum' dediği Kılıçdaroğlu'nun yanağını okşadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title