Haberler

Konyaspor - Fenerbahçe Maçının Ardından

Kocaman, Milli takım arasına iyi girdiklerini, iyi bir açılış yapmak içinde gerekli çalışmayı yaptıklarını söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Gençlerbirliği maçından sonra Milli takım arasına iyi girdiklerini, iyi bir açılış yapmak içinde gerekli çalışmayı yaptıklarını söyledi.

Konyaspor maçına da iyi bir açılış yapma duygusu içinde çıktıklarını ifade eden Kocaman, "Maçı beklediğimizden daha olumsuz atlattık. Rakibimiz içinde çok olumlu sayılmayacağı gidişatı değiştirecek bir maç olarak gördü bu maçı. Maçın bu duygu ve düşüncelerle serilik bakımından sert olacağı gözüküyordu. Buna karşılık gol bulduk. Gol bulduktan sonra daha da rahatlayacağımız düşünürken erken bir gol yedik.Ama ilk yarının sonlarını doğru kontrolü ele aldık. İkinci yarı nisbeten zorlaşacaktı. Maçı çevirmek için Konyaspor herşeyi ortaya koyacaktı. İstekli, ayakları yere basan oyunumuzla netice alacağımıza inanıyorduk. Son üç maçta skoru elde ettikten sonra topun bizde kalma süresini uzatmamız gerekiyordu. Bu sorunu biraz daha düzeltmemiz gerekir" şeklinde konuştu.

Kocaman, ilk yarıda sakatlanan Özer hakkında da eski sakatlık yerinden sakatlığını ve sağlığı ile ilgili durumun netlik kazanmadığını ama sıkıntılı göründüğünü söyledi.

Hakemler ile ilgili bir soru üzerine de Kocaman, "Hakemlar konusunda daha iyi bir yerdeyiz. Adil kararlar veriliyor ve eşitliğe yakın. Bu maçla ilgilide maçın hakimi hem lehimize hemde aleyhimize verdiği kararların bazılarını televizyondan tekrar tekrar izlemesi gerekir."dedi.

Bu hafta ligde 40 gol atıldığının hatırlatılması üzerine de Kocaman, "Kim ne kadar eleştirirse eleştirsin, ligimiz daha hızlı oynamaya, özellikle topun değeri anlaşılmaya başlandı. Bu olumlu bir gelişme" diye konuştu.

Sakatlanan Alex hakkında soruya da Kocaman, "Takımda hiç bir oyuncuya ön yargıyla, hızlı oynuyor, yavaş oynuyor diye bakmıyorum. Esas olan takımın geleşimidir. Alex'in değeri tartışılmaz bir futbolcudur" dedi.

Zor bir maçın kendilerini beklediğini belirten Semih ise, "Konyaspor defansıyla sert bir oynayan takım. Ama istediğimiz gibi oynayınca Fenerbahçe'nin kalitesini göstermiş olduk" ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki hafta oynanacak olan Galatasaray maçı içinse, "Galatasaray kötü durumda.Ama bizim kötü durumda olup Galatasaray'ı yendiğimiz çok oldu. O yüzden iyi mücadele eden kazanır. Biz 10 yıldır kendi stadımızda yenilmiyoruz" diye konuştu.

Emre de, "Çok daha zor bir maç bekliyorduk. Konyaspor'un sert futboluna iyi karşılık verdik. Skoru bulana kadar iyi futbol oynadık. İkinci yarı son 25 dakika daha iyi pas oynayabileceğmiz bir oyundu. Ama bunu değerlendiremedik. Aldığımız sonuç bizim için çok moral oldu" şeklinde konuştu.

Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan ise, Fenerbahçe'nin güçlü bir kadrosu ve çok süratli oyuncuların olduğunu belirtti. Doğan, pozisyonu az veren bir takım oldukların ama bu maçta çok pozisyon verdiklerini söyledi.

'300 MİLYOLUK TAKIMA ŞARK KURNAZLIĞI'

Türk antrenörlerin başarılı olmasını her platformda söylediğini dile getiren Doğan, Aykut Kocaman'ın Konyaspor sert oynuyor şeklinde açıklama yapmasını eliştirdi.

Doğan, "Aykut Kocaman, sert oynuyor diye özel olarak bunu malzeme olarak kullanıyor. Bir gazete de Fenerbahçe, tekmeden korkuyor diye manşet atıyor. Şark kurnazlığı yapma. Hem imkanların çok iyi hem de 300 milyonluk bir takıma şark kurnazlığı oynamaya kalkacaksın. Benim oyuncularım sert oynayama yatkın değil. Avrupa'ya çıktığımız zaman 10 milyon Eurolara kurulan takımlar Fenerbahçe, Galatasaray karşısında pozisyonlara giriyor. Biraz daha mantıklı olmamız gerektiğini, bu kadar çok büyük paralar harcanırken, Avrupa da şampiyonluk bekliniyor. Ama içerdeki küçük basit başarıları elde etmek için şark kurnazlığı yapıyoruz. Takımım iyi oynamadı, mağlubiyeti hak ettik. Yeni kurulan takımız. Yeni kurulmuşuz. Sıkıntılarımız var. Dünya Kupası'ndan dolayı herşey kapanmıştı. Devre arasına kadar bu takımla gitmek zorundayım. Devre arasında bir iki değişiklikle korku yaşanmayacak bir duruma geleceğiz" dedi.

Erdal da, "Acilen bu kötü oynadığımız oyunu unutup. Antalya maçına bakmamız lazım" dedi.

Montano da, "İy oynadık diyemeyiz. Basit hatalar yaptık. Bu maçı unutup önümüzdeki maça bakmalıyız" diye konuştu.

İSMAİL AKKAYA- KONYA- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title