Haberler

Konya: "İthalatta Korunma Önlemi Uygulanmasına" İlişkin Kararın Uygulanması

Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Hasan Özcan, ayakkabı ithalatıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararının yürürlüğe girmesiyle ayakkabıcıların önlerinin açıldığını belirterek, "Türkiye'ye giren her çift spor ayakkabı için 2, kösele ayakkabı için 3 dolar gümrük uygulanacak" dedi.

Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Hasan Özcan, ayakkabı ithalatıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararının yürürlüğe girmesiyle ayakkabıcıların önlerinin açıldığını belirterek, "Türkiye'ye giren her çift spor ayakkabı için 2, kösele ayakkabı için 3 dolar gümrük uygulanacak" dedi.

Konya'da açılan 18. Ayakkabı, Yan Sanayi Fuarı'nı gezen Hasan Özcan, 1 ay önce Bakanlar Kurulu kararıyla ayakkabıcılar için "ithalatta korunma önlemi" uygulanmasına ilişkin kararın bugün itibarıyla uygulamaya geçtiğini dile getirdi. İthalatta korunma önlemi uygulanmasına ilişkin kararla ilgili bilgi veren Özcan, "Yurtdışından ayakkabı ithal edildiği andan itibaren 3 yıl boyunca 3 pozisyonda gümrük istatistik tarifesi uygulanacak. Buna göre spor ayakkabılarında ilk yıl her çift başına 2 dolar, 2. yıl 1.90 dolar ve 3. yıl 1.80 dolar gümrük fiyatı eklenecek. Aynı uygulama kösele ayakkabılarında ilk yıl 3 dolar, 2. yıl 2.85 ve 3. yıl ise 2.70 dolar olacak. Bu karar 1 ay önce alınmıştı ve Resmi Gazete'de yayınlandıktan 30 gün sonra uygulanmaya başlanacaktı. 30. günü bugün doldurduk. 3 yıl boyunca uygulanacak olan ek mali yükümlülük bugün itibariyle başladı" dedi.

Bu kararın sadece Afrika ülkelerinde uygulanmadığını vurgulayan Özcan, "Bunlar Antartika, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeler. Buralarda üretim olmadığı için ihracat yapmaları olanaksız. Yalnız biz bu konuda da tedbirimizi aldık. Çin gibi ülkelerin bu ülkelerden ayakkabılarını Türkiye'ye sokmak istemeleri durumunu göz önüne alarak, onlara da 2 milyon çift ayakkabıdan başka ihracat yapmama kotası konuldu. Bizim kendi ülkemizde 450 milyon çift üretim kapasitesi var. Biz bunun yüzde 40'ını kullanıyoruz ve 165 milyon çift ayakkabı üretiyoruz. Bizim ülkemizde kişi başına 2.2 çift ayakkabı kullanımı oranı düşüyor. Başka ülkelerde ise bu rakam 5 ile 8 çift arasında değişiyor. Bunun üzerine bir de başka ülkelerden gelen 30 milyon çift ayakkabı eklenince, bizim üreticimiz zor durumda kalıyor. Önümüzdeki yıl yüzde 40 olan üretim rakamını yüzde 70-80'lere çıkartmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title