Haberler

Konya'da Anavatan Partisi'nden İstifalar

Konya'da, Anavatan Partisi Ilgın İlçe Başkanı Atilla Yücel ve Yönetim Kurulundan 6 Kişi Partilerinden İstifa Etti.

Konya'da, Anavatan Partisi Ilgın İlçe Başkanı Atilla Yücel ve yönetim kurulundan 6 kişi partilerinden istifa etti.

Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında istifa nedenlerini açıklayan Atilla Yücel, partisinin cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kulvarında yer aldığı için istifa ettiklerini belirterek, "Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde izlediği yol, Türkiye'yi krizin eşiğine getirmiştir. Böyle bir hareket karşısında tabandan hiçbir şekilde görüş alınmamıştır. Bizler acaba 'Erkan Mumcu tutumunu değiştirir mi' diye seçimin 2.

turunu bekledik ancak aynı tutum sergilenince istifa etmeye karar verdik" dedi.

Anavatan ile Doğru Yol Partisi'nin birleşmesi konusuna da değinen Atilla Yücel, "Bu birleşme sonucu oluşan yeni oluşum Demokrat Parti ruhunu yansıtmamaktadır. Genel Başkan Erkan Mumcu, İstanbul İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada küresel sömürü ve bağımsızlıktan hiç bahsetmedi. Türkiye'nin sorunu laiklik veya dindarlık değildir. İstifa sebeplerimizden birisi de budur. İki partinin de demokrasi ruhunu yansıttığına inanmıyorum ve seçimlerde baraj sorunu yaşayacakları kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

(MÇ-FM-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title