Haberler

Köln-köseköy Hattında 1000'inci Blok Tren Karşılandı

Bir Oyak Kuruluşu Olan Omsan Lojistik Tarafından 2002 Yılında Türkiye ile Almanya Arasında Başlatılan Blok Tren Uygulaması Kapsamındaki 1000'inci Blok Tren İzmit-köseköy Tesislerinde Karşılandı.

Bir Oyak kuruluşu olan Omsan Lojistik tarafından 2002 yılında Türkiye ile Almanya arasında başlatılan blok tren uygulaması kapsamındaki 1000'inci blok tren İzmit Köseköy tesislerinde karşılandı.

Almanya-Türkiye hattında faaliyet gösteren 1000'inci blok trenin İzmit-Köseköy'e ulaşması törenle kutlandı. Törene Omsan Lojistik Yöneticileri ile TCDD ve Ford Otosan yetkilileri katıldı. Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, inermodal hizmeti sunabilmek amacıyla 2005 yılında İspanyol Transfesa firması ile yüzde 50 ortaklıkla Omfesa şirketini kurduklarını hatırlattı. 2002 yılında münferit vagonlarla başlayan bu hizmetin 2004 yılında haftada bir blok trene ve günümüzde de her gün karşılıklı hareket eden blok tren katarlarına dönüştüğünü ifade eden Küçükertan, Köseköy'deki 17 bin metrekarelik alana kurulmuş olan tesisin bir benzerinin de Köln'de bulunduğunu kaydetti.

Küçükertan birden fazla taşıma şeklinin bir arada kullanılması olan intermodal taşımacılık için 30 milyon euro yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek, "Ülkemizde lojistik firmalarının büyük bir kısmının KOBİ niteliğinde olduğu ve çok azının cirosunun 50 milyon euro sınırını geçtiğini düşünürsek bu yatırım gerçekten büyük önem arz etmektedir" dedi.

Küçükertan intermodal uygulaması ile 32 milyon litre yakıt tasarrufu sağladıklarını ve 2545 ton zararlı materyalin emisyonunu engelleyerek çevreyi koruduklarını vurguladı. Küçükertan 3000 km uzunluğundaki Köln-Köseköy blok tren hattıyla bugüne kadar 32 bin tır taşıması gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Omsan Lojistik'in İntermodal taşımacılığa yatırım yapan ve bunu düzenli olarak devam ettiren tek özel Türk firması olduğuna dikkat çeken Küçükertan, "Bugün Almaya ile Türkiye arasında hizmet veren blok trenlerimiz başka hatlarda da hizmet vermeye başlayacaktır. Buna yönelik çalışmalarımız devam etmektedir" diye konuştu.

TCDD Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurtdağ, Türkiye ile Almanya arasında 6 ülkeyi kat ederek yapılan kombine taşımacılığın önemine değinerek, "Bu blok tren hattı Türkiye'nin bölgesinde lojistik üs olması bakımından çok önemlidir" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ömer 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 6-7 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Selahaddin Eyyubi 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 6 Mayıs Pazartesi 2024? Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title