Haberler

Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Açıldı

Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Törenle Hizmete Açıldı.

Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı törenle hizmete açıldı.

Rektör Baki Komsuoğlu, Anıtpark Yerleşkesi'ndeki mediko sosyal merkezi ve yemekhane binasının yeniden düzenlenmesiyle hizmete sokulan konservatuvarın açılışında yaptığı konuşmada, üniversitenin her geçen yıl daha da büyüyerek, geliştiğini söyledi.

Türkiye'nin dördüncü büyük üniversitesi olduklarını öne süren Komsuoğlu, 2005 yılında dünya sıralamasında 2 bin 560'ıncı duruma geldiklerini belirtti.

Sanayi kenti Kocaeli'nin her yönüyle yoğun bir kent olduğunu dile getiren Komsuoğlu, konservatuvarın kente kültür-sanat açısından büyük katkı yapacağını savundu.

Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Aydın ise kentin önemli eksiğini giderdiklerini, konservatuvarın kentle bütünleşerek sanat merkezi haline geleceğini savundu.

Aydın, Müzik, Müzikoloji, Türk Müziği ve Opera-Bale bölümlerinin bulunduğu konservatuvarda 20 akademik personel bulunduğunu ve 60 öğrencinin öğrenim gördüğünü kaydetti.

Konuşmaların ardından keman ve piyano dinletisi yapıldı. Daha sonra, Rektör Komsuoğlu kurdeleyi keserek, konservatuvarın açılışını yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title