Haberler

Kocaeli: Şirket Haberleri

Suzuki Türkiye'nin Şekerpınar'da yapılan 8 şiddetinde depreme dayanıklı akıllı binanın da yer aldığı toplam 21 bin metre kare alan üzerine kurulu tesisi törenle hizmete girdi.

Suzuki Türkiye'nin Şekerpınar'da yapılan 8 şiddetinde depreme dayanıklı akıllı binanın da yer aldığı toplam 21 bin metre kare alan üzerine kurulu tesisi törenle hizmete girdi.

Suzuki Türkiye'nin Gebze Şekerpınar'da yapılan yeni tesisi muhteşem bir davetle açıldı. 21 bin metrekare üzerinde 6 bin metrekare kapalı alanda faaliyete geçen Suzuki Otomobil Pazarlama ve Ticaret A.Ş.'nin distribütörlüğünde Suzuki otomobillerinin yanı sıra, motosiklet ve deniz motorları da bulunuyor. Açılışa Suzuki Europe Marketing Group Başkanı Satoshi Shimizu'nun yanısıra tüm Suzuki bayileri iş ve bürokrasi dünyasından isimler ile yabancı seçkin konuklar katıldı. Konukları tesis girişinde karşılayan Yönetim Kurulu Başkanı Ural Hakverdi ve tepe yöneticileri Ali Savcı, Cavit Yıldız, Koray Batur ve Edmondo Morigi gece boyunca konuklarla ilgilendi.

Kokteyl sonrası düzenlenen açılış töreninde bir konuşma yapan Suzuki Otomobil Pazarlama ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ural Hakverdi, Türkiye'de 23 yıl Suzuki'nin distribütörlüğünü yapmanın ve Türkiye'ye ilk Japon otomobilini getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Ural Hakverdi, "Bu büyük başarıda en büyük pay bayilerimizindir" dedi. Türkiye'ye 4x4 segmentini ilk kez Suzuki'nin tanıştırdığını kaydeden Hakverdi, "Otomobilin yanı sıra 2001'den beri motosiklet ve deniz motorları distribütörlüğünü de alarak Suzuki'yi pazarın ön sıralarına yerleştirdik" şeklinde konuştu.

Suzuki Avrupa Pazarlama Grubu Başkanı Satoshi Shimizu ise, Suzuki'nin sadece otomobilde değil SUV segmentinde, motosiklet ve deniz araçları ile motorları gibi geniş bir yelpazede hizmet verdiğini belirterek, yakın bir zamanda yepyeni iddialı modelleri pazara sunacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından tesisin açılış kurdelası Ayşenur Yazıcı'nın sunuculuğu ile Suzuki Avrupa Pazarlama Grubu Başkanı Satoshi Shimizu, Rotem Uluslararası Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Dong Ik Woo ve Ural Hakverdi tarafından kesildi. Bu sırada Suzuki renklerinden oluşan yüzlerce balon gökyüzüne bırakıldı. Açılıştan sonra yeni tesisi inceleyip yemeğe geçen konuklar Divan Catering'in servisi ve fasıl heyeti ile yemeklerini yedi. Işın Karaca'nın sahne performansı ile çoşan konuklar, Karaca'nın yeni kasetindeki şarkılarını canlı olarak dinleyen ilk kişiler oldu. 23. yıl ve açılış pastasının tüm Hakverdi ailesi tarafından kesilmesinden sonra gece havaifişek gösterisi ile son buldu.

SUZUKİ OTOMOBİL PAZARLAMA VE TİCARET A.Ş. İLE SUZUKI 23 YILDIR TÜRKİYE'DE

1920 yılında Japonya'da kurulan Suzuki Motor Corporation Takatsuka-Hamamatsu'da merkez ofisi olmakla beraber Japonya'da kurulu Kosai, Iwata, Tokoyawa ve Sagara'daki fabrikalarının yanı sıra, Macaristan, Hindistan, Çin, Kanada, İspanya, Endonezya ve Tayland'daki fabrikalarında da motosiklet, binek araçları,ticari araçları, deniz motorları ile onların yedek parçaları, jeneratör ve prefabrik ev üretimi yapıyor.

Türkiye'de Suzuki markasını başarı ile taşıyan Suzuki Otomobil Pazarlama ve Ticaret A.Ş. 1984 yılında kuruldu. Şirket, Suzuki marka binek otomobil, 4x4 ve hafif ticari araç distribütörlüğünü 23 yıldır hizmet kalitesinden ödün vermeden devam ettiriyor. Suzuki Otomobil Pazarlama ve Ticaret A.Ş. binek ve hafif ticari araç distribütörlüğünün yanı sıra 2001 yılı itibariyle motosiklet, deniz motorları ile onların yedek parçaları distribütörlüğünü de bünyesine kattı. Türk tüketicisini 4x4 segmenti ile Mayıs 1984 tarihinde ilk kez tanıştıran ve sevdiren firma olma özelliğini taşıyan Suzuki Otomobil Pazarlama ve Ticaret A.Ş.; Türkiye'nin yedi bölgesine yayılan satış ve servis ağını hızla genişleterek Suzuki ürünleri ile Türk tüketicisini buluşturuyor. Başarı ile sürdürdüğü otomobil distribütörlüğünün yanı sıra Suzuki Otomobil Pazarlama ve Ticaret A.Ş. distribütörlüğe başladığı yılı takiben büyük sınıf motosikletlerde pazar liderliğini yakaladı. Hizmet kalitesini daima daha yukarılara çıkartmayı hedefleyen Suzuki Otomobil Pazarlama ve Ticaret A.Ş. bu kararlılıkla, 2004 yılında Gebze - Şekerpınar'da yapımına başlanan lojistik ve eğitim tesislerinin yanı sıra 2006 yılı itibariyle genel yönetim ve showroom binalarını da hizmete soktu.

SUZUKI ŞEKERPINAR TESİSİ

Suzuki Otomobil Pazarlama ve Ticaret A.Ş.'nin genel yönetim ve showroom binaları ile yeni araç ve yedek parça depolarını bünyesinde bulunduran Şekerpınar Tesisi 6 bin metre karesi kapalı olmak üzere toplam 21 bin metre kare alan üzerinde kurulu. Tesis; içerisinde ofisler, toplantı salonları, showroom ve kafeteryayı barındıran 4 kat üzerine kurulu toplam 2 bin 400 metre kare kapalı alana sahip ana yönetim binası; 3 bin 60 metre kare kapalı taban alanında 3 kata yükselebilen kapalı yedek parça ana deposu; toplam 450 metre kare kapalı alanda yerleşik motosiklet satış ile otomobil ve motosiklet satış sonrası hizmetler ofisleri ile satış sonrası seminer salonu; otomobil ve motosiklet için birbirinden bağımsız kurulu yeni araç ilk bakım tesisleri; gümrüklenmiş araçların depolandığı yaklaşık 200 araç alabilen yeni araç açık depo alanı; motosiklet kapalı depo alanları; gümrüklenmemiş araçlar\'fdn depolandığı 600 araç alabilen yeni araç açık fiktif depoları, 659 metre kare alan yeni araç ve yedek parça kapalı fiktif depoları olmak üzere 8 ana birimden oluşuyor.

Ana yönetim binasında betonarme karkas sistem tercih edilmiş, azami mukavemet ve 8 şiddetinde depreme dayanıklılık için radye temel ve bodrum kat çepeçevre betonarme taşıyıcı perde olarak inşa edilmiş. Dış cephede alüminyum doğrama artı cam giydirme içinde betonarme prekast panellerin de eklenmesiyle görünüm bütünlüğü sağlanan bina teras çatı olarak sonlandırılmış. Yapı içinde kullanılan malzemeler fonksiyon, estetik, yapı güvenliği ve dayanıklılık gibi unsurların harmanlanması sonucu ortaya çıkan ihtiyacı optimum şekilde cevaplandırabilecek, inşaat sektöründeki en son teknolojik gelişmeler ve uygulamaları da içerecek şekilde ele alınmış. Bina içinde konvansiyonel sıcak su ile çalışan radyatör sistemi ile ısıtmanın sağlandığı mekanların yanı sıra her katta asma tavanlar içinde gizlenmiş havalandırma kanalları ile taşınan havanın anemostat ve difüzörler vasıtası ile mekana verildiği, kışın ısıtmada, yazın ise soğutmada kullanılan klima sistemi mevcut. Kartlı geçiş, yangın ihbar, audio-visual (ses artı projeksiyon) sistemi ile zenginleştirilmiş olan elektro-mekanik işler modern çağın "akıllı" bina konseptine uygun olarak tasarlanmış. Tesisin depo bölümleri ise çelik konstrükson olup fonksiyonellik, azami mukavemet ve deprem dayanıklılığı ön planda tutulmuş.

SUZUKI VE MOTOR SPORLARI

Özellikle 4x4 sınıfı küçük segment araçlarda uzmanlaşmış ve kendini kanıtlamış olan Suzuki Motor Co, gerek otomobil gerekse motosikletlerde motor sporlarına büyük önem ve destek veriyor. Bu faaliyetlerini daha uzman bir platforma taşımak için de Suzuki Motor Coproration 1986 yılında Suzuki Sport Co. Ltd.yi kurdu. Suzuki Sport Co. ilk binek araç yarışını mini segmentinde Alto Cup düzenleyerek gerçekleştirmiş ve 1997 yılında yarış araçları ile ilgili ilk fabrikasını kurmuş. 2002 yılında da JWRC yarışlarına ilk defa Suzuki Ignis 1600 ile katılarak yarışlara başlamış. Suzuki Otomobil Pazarlama ve Ticaret A.Ş. motorsporlarına vermekte olduğu destek çerçevesinde 2000 yılından beri Suzuki Off-Road Team sponsorluğunu yürütüyor. Ekip 2000-2005 Türkiye Off-Road Şampiyonluğunu 5 kez üst üste kazanmanın gururunu yaşıyor. Ayrıca, Suzuki A.Ş., 2004 yılından beri bir ilke daha imza atarak Türkiye'nin tek 4x4 organizasyonu olan Suzuki Adventure Trophy Organizasyonunu Suzuki Off-Road Team ile beraber başarıyla gerçekleştiriyor. 2006 yılında motorsporlarında daha fazla yer almak için Suzuki Otomobil Pazarlama ve Ticaret A.Ş., motosiklet yarışlarına da 13 motorla co-sponsor olarak destek vermeğe başlamış.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title