Haberler

Kocaeli'nde Engellilerin Askerlik Sevinci

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda 11 Engelli Genç Askerlik Sevinci Yaşadı.

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda 11 engelli genç askerlik sevinci yaşadı.

Genelkurmay Başkanlığı'nca toplumsal gelişime destek amacıyla engelli vatandaşlar için uygulanan 1 günlük temsili askerlik projesi kapsamında Gölcük Donanma Komutanlığı'nda 11 engelli gence temsili olarak askerlik yaptırıldı. Engelli bahriyelere ilk olarak bedenlerine uygun askeri üniforma giydirildi. Engelli askerler ve aileleri daha sonra Donanma Komutanlığı'nı gezdi. Komutanlarla birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından yemin törenine geçildi.

Törene Deniz Ana Üs Komutanlığı Kurmay Başkanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Ümit Metin, Liman Emniyet Komutanı Deniz Kıdemli Albay Bülent Yılmaz, Güvenlik Tabur Komutanı Deniz Piyade Albay Mehmet Sandıklı, Gölcük Donanma Komutanlığı personeli ve engelli aileleri katıldı.

Deniz Ana Üs Komutanlığı Kurmay Başkanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Ümit Metin, "Bugün engelli gençlerimiz bir günlük de olsa her Türk vatandaşı gibi askerlik onurunu tadacaklardır" dedi.

11 bahriye eri, yemin töreninin ardından terhis belgelerini aldı. Belgelerin verilmesinin ardından tören sona ererken, engelli vatandaşlar ve aileleri törene katılan askeri personelle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

(GA-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title