Haberler

Kocaeli Kürek Kulübü İçin Evini ve Otomobilini Sattı

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yaşayan beden eğitimi öğretmeni Ümmet Subaşı (47), kurduğu kürek kulübünü hayatta tutabilmek için evini ve otomobilini sattı.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yaşayan beden eğitimi öğretmeni Ümmet Subaşı (47), kurduğu kürek kulübünü hayatta tutabilmek için evini ve otomobilini sattı. 2017 yılında turnuvalara katılmaya başlayan Subaşı, amacının Avrupa'da ve dünyada Türkiye'yi temsil etmek olduğunu söyledi. Beden eğitimi öğretmeni Ümmet Subaşı, 36 yılını verdiği kürek sporunda kendi kulübünü kurarak yeni kürekçiler yetiştirmeye karar verdi. Ümmet Subaşı, 2006 yılında kurduğu Hereke Sümerspor Kürek Kulübü'nde maddi imkansızlıklar yaşayınca, kendi evini ve otomobilini sattı. 2017 yılında kulübü ve öğrencileriyle turnuvalara katılarak başarılar elde etmeye başlayan Subaşı, kürek sporunda takım olarak başarılar elde etmek istediğini belirterek, Kurduğumuz kulüpte bir dönem maddi imkansızlıklar yaşadık. Birçok firmanın ve kurumun kapısını çaldığımızda elimiz boş döndük. Maddi durumumuzu biraz toparladıktan sonra son yıllarda turnuvalara katılmaya başladık ve başarılar beraberinde geldi. Amacımız Avrupa'da başarı sağlayacak sporcular yetiştirmek. dedi.

Kulübün kuruluş dönemlerinde maddi olarak büyük zorluklar çektiklerini belirten Subaşı, şu anda 200'e yakın sporcuyla yollarına devam ettiklerini belirterek, şöyle konuştu

Kürek sporuyla yaklaşık 34 yıldır iç içeyim. 1985 yılında Hereke'de başladım, şu anda da kendi kurduğumuz Sümerspor Kürek Kulübü ile uğraşıyorum. Bu kulübün kurucusuyum aynı zamanda antrenörüyüm. Sevdiğim ve beni destekleyen birkaç arkadaşımla beraber bu kulübü kurdum ve şu an geldiğimiz nokta şu an çok iyi bir nokta. En son 2018 yılında yapılan Türkiye şampiyonası sonucunda en çok Türkiye şampiyonu çıkaran sporcu anlamında baktığımızda Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ardından en başarılı 3'üncü kulüp olduk. Kulübümüzde 72 tane lisanslı aktif yarışan sporcumuz var. Bunun yanında hobi olarak gelen 30 kadar yetiştin sporcumuz var. Onun dışında küçük yaşta sporcularımız var onlara temel bir şekilde kürek eğitimi veriyoruz. Şu an itibariyle Sümerspor Kürek Kulübü'nde 200'e yakın sporcu sirkülasyonu var

BİR CIVATAMIZ BİR VİDAMIZ YOKKKEN BU İŞE BAŞLADIK'

Kulübün sponsor bulma anlında büyük sıkıntılar çektiğini ve çaldıkları birçok kapıdan eli boş döndüklerini ifade eden Subaşı, Kulübü kurarken maddi anlamda çok sıkıntılar çektik. Hiçbir yerden destek göremedik. Destek bulamadığımız için de çok zorluk yaşadık. O zorluk aşamasında kendi otomobilimi satmak zorunda kaldım, evimizi satmak zorunda kaldık. Çünkü maddi anlamda çok sıkıntılar yaşıyorduk, bir şekilde ayağa kalkmamız gerekiyordu. Amaçlarımızı misyonumuzu gerçekleştirmemiz gerekiyordu. Kürek sporu adına kulübümüzü ayakta tutmak adına önce kendimin ayakta kalması gerekiyordu bu işlemleri yaptık, kendimize gelmeye çalıştık. Bir cıvatamız bir vidamız yokken bu işe başladık şu an çok şükür 200'e yakın sporcu sirkülasyonu olan bir kulübüz. Biz çizgilerimizden ayrılmamaya çalışıyoruz, bu sene hedefimiz geçen sene aldığımız bir tane şampiyonluk kupasını ikiye hatta üçe çıkarmak. Bu konuda da çalışmalarımızla devam ediyoruz, antrenmanlarımız hız kesmiyor. Sürekli çalışıyoruz, sporcularımız hatta aileleri buna inanmış durumda, manevi anlamda çok büyük destekleri var. Yolumuza devam ediyoruz. İnşallah kürek sporuna çok daha başarılı sporcular yetiştireceğiz. dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Subaşı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title