Haberler

Kocaeli: Kocaeli Şehidine Ağladı

Şırnak'ta Vatani Görevini Yaparken Şehit Olan Jandarma Ulaştırma Er Yusuf Keskin, Memleketi Olan Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde Göz Yaşları İçinde Toprağa Verildi. Şehit Erin, Uğruna Askere Gittiği Nişanlısı, Tabuta Sarılıp Ağladı.

Şırnak'ta vatani görevini yaparken şehit olan jandarma Ulaştırma Er Yusuf Keskin, memleketi olan Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde göz yaşları içinde toprağa verildi. Şehit erin, uğruna askere gittiği nişanlısı, tabuta sarılıp ağladı.

Terhis olmasına 3 ay kala Şırnak Yağmurkuyu bölgesinde düzenlenen operasyon sırasında, yerin kaygan olması ve şiddetli rüzgarın tesiriyle dengesini kaybedip uçuruma düşerek şehit olan Yusuf Keskin'in, Derince Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazında göz yaşları sel oldu. Cenazeye, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, 15. Tümen Komutanı Tümgenaral Cihangir Akşit, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Gebze Meslek Yüksek Okulu'nda 2. sınıfta okuyan Keskin'in, aynı okulda okuyan Esra Öztürk ile tanışıp aşık olduğu, genç kızın ailesinin, "Biz askerliğini yapmayana kız vermeyiz" demesi üzerine, tahsilini yarım bırakıp askere gittiği öğrenildi. Şehit erin babası İsmet Keskin ve kardeşleri, Tümgenaral Cihangir Akşit'in omuzuna yaslanarak ağlarken, Akşit Paşa aile fertlerini tek tek teselli etti.

Oğlunu kaybeden acılı baba İsmet Keskin, "İki oğlum daha var. Onlar da vatan uğrunda gerekirse şehit olurlar" dedi.

Güçlükle ayakta duran şehit erin kardeşleri, zaman zaman fenalaştı. Nişanlısını kaybeden Esra Öztürk, şehit erin annesi Emine Keskin tarafından teselli edilirken, genç kız uzun süre sarıldığı tabuttan ayrılamadı. Anne anne ile şehidin nişanlısı el ele tutup top arabasının arkasından yürüdü. Şehit erin babası ve kardeşleri, tabutu askerler ile birlikte göz yaşları içinde cenaze aracına taşıdı.

Düzenlenen askeri törenin ardından şehit er Yusuf Keskin Derince Şehitliği'ne defnedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title