Haberler

Kocaeli: Gebze'de Babaları Tarafından Terkedilen Kızkardeşlere Shçek Sahip Çıktı

Kocaeli'nin Gebze İlçesi Emek Mahallesi'nde, Babası Tarafından Ayağından Zincirle Masaya Bağlandıktan Sonra Terkedilen Akli Dengesi Bozuk İ.a ile Kızkardeşi F.a.'ya, Kızkardeşler ile İlgili Haberlerin Yayın Organlarında Çıkması Üzerine, Hemen Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (Shçek) Sahip Çıktı.

Kocaeli'nin Gebze İlçesi Emek Mahallesi'nde, babası tarafından ayağından zincirle masaya bağlandıktan sonra terkedilen akli dengesi bozuk İ.A ile kızkardeşi F.A.'ya, kızkardeşler ile ilgili haberlerin yayın organlarında çıkması üzerine, hemen Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) sahip çıktı.

Gebze Çayırova Beldesi Emek Mahallesi'nde, babası tarafından, bir ayağından zincirle masaya bağlandıktan sonra evde tek başlarına terkedilen, akli dengesi bozuk İ.A. (18) ile Akçakoca İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencisi F.A.'ya (11), kızkardeşlerin dramıyla ilgili haberlerin yayın organlarında çıkması üzerine, SHÇEK sahip çıktı. SHÇEK Gebze İlçe Müdürü Bekir Yümlü ile Sosyal Hizmetler Uzmanı Hülya Daldal Kolayca, kızkardeşlerin evine bugün giderek incelemelerde bulundular. İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Yümlü, akli dengesi bozuk İ.A.'nın, bir rehabilitasyon merkezine alınması için, daha önce Kocaeli SHÇEK'a müracaatta bulunduklarını belirterek, o zaman yer olmadığı için bunun gerçekleşemediğini ifade etti. Çocukları babalarının terketmesi üzerine ise durmunun değiştiğini de vurgulayan Yümlü, İ.A.'yı bir kaç gün içinde Suadiye'de yeni açılan rehabilitasyon merkezine göndermeyi umduklarını, kardeşi F.A.'nın ise Kocaeli'nde bir yurda yerleştirileceğini söyledi. Bu arada, kızkardeşlere Almanya başta olmak üzere bir çok yerden de, yardım telefonları gelmeye başladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title