Haberler

Koç Holding 'Dünyaya Meydan Okuyan 100 Şirket' Arasında

Koç Holding'in, ABD'li Danışmanlık Şirketi Boston Consulting Group'un (Bcg) Her Yıl Düzenlediği 'Hızlı Gelişen Ekonomilerde Dünyaya Meydan Okuyan 100 Şirket' Araştırmasında İlk 100 Şirket Arasına Girdiği Bildirildi.

Koç Holding'in, ABD'li danışmanlık şirketi Boston Consulting Group'un (BCG) her yıl düzenlediği ''Hızlı Gelişen Ekonomilerde Dünyaya Meydan Okuyan 100 Şirket'' araştırmasında ilk 100 şirket arasına girdiği bildirildi.

Koç Holding'den yapılan açıklamada, holdingin, BCG'nin 2009 yılı araştırmasına göre geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bir kez daha ''Hızlı Gelişen Ekonomilerde Dünyaya Meydan Okuyan 100 Şirket'' listesinde yer almayı başardığı ifade edilerek, araştırmanın, değişik bölgelerden ve sektörlerden seçilen şirketlere yönelik titiz bir çalışmayla gerçekleştirildiği ve araştırmada 14 ülkeden 100 şirketin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, Koç Holding'in iki yıl üst üste bu listeye girmesinde etkili olan unsurlar arasında; ''global lider olma konusundaki kararlılığı'', ''küresel kaynaklara ulaşarak, yurt dışı pazarlardaki aktif genişleme stratejisi'' ile ''sürekli ve istikrarlı büyüme stratejisinin'' gösterildiği, araştırmada ilk 100'e giren şirketlerin uluslararası ortaklıkları ve global bakış açısına sahip yönetim ekipleriyle de öne çıktıklarının vurgulandığı kaydedildi.

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Bülent Bulgurlu, konuya ilişkin değerlendirmesinde, BCG'nin yaptığı araştırmada ilk 100 arasında olmalarının, Koç Holding'in küresel vizyonu hakkında önemli bir fikir verdiğini ifade ederek, Holding'in, güçlü finansal yapısı, uluslararası ortaklıklar konusundaki dinamik yaklaşımı ve mevcut ekonomik kriz ortamında maliyet ve gelir dengesini iyi yönetmesinin ilk 100 arasındaki yerini sürdürmesini sağladığını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title