Haberler

KKTC Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer Silah Zoruyla Kaçırıldı

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Dün Akşam 4 Kişi Tarafından Silah Zoru ile Kaçırıldı. Bir Süre Alıkonulan Gürcafer, Daha Sonra İmzaladığı 4 Adet 250 Bin YTL'lik Çek Karşılığında Serbest Bırakıldı. Gürcafer'in Şikayeti Üzerine Söz Konusu Kişiler Polis Tarafından Gözaltına Alındı.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, dün akşam 4 kişi tarafından silah zoru ile kaçırıldı. Bir süre alıkonulan Gürcafer, daha sonra imzaladığı 4 adet 250 bin YTL'lik çek karşılığında serbest bırakıldı. Gürcafer'in şikayeti üzerine söz konusu kişiler polis tarafından gözaltına alındı.

Kaçırılma olayıyla ilgili KKTC Bayrak Radyo Televizyonu (BRT) muhabirine bilgi veren Cafer Gürcafer, dün akşam saat 20.30 sıralarında Lefkoşa da bulunan Muhtar Yusuf Galleria'daki birlik lokalinde yapılan yönetim kurulu toplantısından sonra aracına binmek üzere park yerine gittiğini söyledi. Aracına binmek üzereyken tanımadığı bir kişinin kendisine seslenerek, bazı sorunları olduğunu ve yardım talebinde bulunduğunu anlatan Gürcafer, söz konusu kişiyle konuşurken, 2 kişinin arkadan gelerek silah zoru ile kendisini aracına bindirdiğini belirtti. Aracı ile önce Turnalar Köyü'ne, daha sonra da Kantara'ya götürüldüğünü söyleyen Gürcafer, 2 kişinin de bir başka araçta kendilerini takip ettiğini ifade etti. Cafer Gürcafer, söz konusu şahısların Kantara'da kendisine 4 adet 250 bin YTL'lik çek imzalattıklarını, bu çekleri tahsil edememeleri halinde ise çocuğunu öldüreceklerini ve suçu kendisinin üzerine atacaklarını söylediklerini ileri sürdü. Bir ara kendisini öldürmek istediklerini, ancak çekleri bozduramama endişesi ile bundan vazgeçtiklerini kaydeden Gürcafer, daha sonra serbest bırakıldığını anlattı. Gürcafer, zanlılardan birini tanıdığını ve polise şikayet etmesi üzerine söz konusu kişilerin tutuklandığını da söyledi. Cafer Gürcafer tanıdığını söylediği kişinin, kendisini işadamı olarak tanıttığını ve ülkede iş yapması için yardım istediğini ifade etti. Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer'in kaçırılması olayına ilişkin Orhan Ö., İsmail Ö., Yılmaz Ö. ve Niyazi Ö. isimli şahıslar gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

(TAK-CY-CY-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title