Haberler

KKTC Meclis Başkanı Ekenoğlu'dan Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan'a Ziyaret

Gişkad'ın Düzenlediği Toplantıya Katılmak Üzere Mersin'de Bulunan KKTC Meclis Başkanı Fatma Ekenoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı Ziyaret Etti.

GİŞKAD'ın düzenlediği toplantıya katılmak üzere Mersin'de bulunan KKTC Meclis Başkanı Fatma Ekenoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı ziyaret etti.

Mersin'in 1980'li yıllardaki halini çok iyi bildiğini belirten Ekenoğlu, aradan geçen zaman içinde Mersin'in gerçekten bir dünya kenti olduğunu gözlemlediğini kaydetti. Bu değişime katkı sağlayanları kutladığını ifade eden Ekenoğlu, girişimci iş kadınlarının başarısının da bu değişime paralel olarak artmasının sevindirici olduğunu belirtti. Toplumların kalkınmasında kadının rolünün çok önemli olduğunun altını çizen Ekenoğlu, Mersin'in bu ayrıntıyı yakalamış olmasının sevindirici olduğunu ancak, aynı gelişmenin doğu illerinde de yaşanmasını arzu ettiğini söyledi.

Uluslararası platformda Türkiye dışında hiçbir ülke tarafından tanınmayan KKTC'nin bu konuda büyük sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Ekenoğlu, bu durumdan en çok özel sektörün etkilendiğini kaydetti. 2004 yılından itibaren ekonomi alanında bir patlama yaşayan KKTC'nin şu an durağan bir süreçte olduğunu söyleyen Ekenoğlu, Güney Kıbrıs tarafında geçtiğimiz haftalarda yaşanan seçim sonucunun Kıbrıs sorunun çözümü adına kendileri için bir umut doğurduğunu belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ile KKTC arasında Mersin'in önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. KKTC ile her anlamda zaten üst düzeyde olan ilişkileri daha da üst seviyelere çıkarmak için her iki tarafın da büyük bir çaba gösterdiğini kaydeden Özcan, adada yaşanan sıkıntının da biran önce çözülmesini arzu ettiklerini belirtti. Lefkoşa veya Girne ile Mersin'in kardeş kent ilişkisi kurmasını da arzuladıklarını sözlerine ekleyen Özcan, bu konuda KKTC Meclis Başkanı Fatma Ekenoğlu'ndan destek beklediklerini ifade etti.

(HK-YK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title