Haberler

KKTC'de 3 -4 Bin Dönüm Arazi Yandı

KKTC'nin Lefke Bölgesinde Öğle Saatlerinde Başlayan ve Şiddetli Rüzgarın Etkisiyle Kıbrıs Rum Kesimine de Sıçrayan Yangın, Ancak Akşam Saatlerinde Kontrol Altına Alınabildi.

KKTC'nin Lefke bölgesinde öğle saatlerinde başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle Kıbrıs Rum kesimine de sıçrayan yangın, ancak akşam saatlerinde kontrol altına alınabildi.

Yangında 3-4 bin dönümlük arazi yandı. Can kaybının olmadığı yangını söndürme çalışmalarına katılan bir polisin ayağı kırıldı.

Çok sayıda çam ve zeytin ağacının kül olduğu yangından bazı ağıllar da etkilendi, ancak hayvan telefi olmadı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan KKTC Başbakanı İrsen Küçük, yangının, Yedidalga'nın güney bölgesinde elektrik tellerinin ağaç dallarına temasıyla çıkan kıvılcımlardan başladığını söyledi.

İçinde otlakların da bulunduğu 3-4 bin dönümlük bir arazideki çam ve zeytin ağaçlarının da zarar gördüğü yangın, saat 19.00 sıralarında tamamen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları ise sabaha kadar devam edecek.

Türkiye'den gelen yangın söndürme helikopterleri ile BM helikopterleri de yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title