Haberler

Kızılay'da Öğretmen Eylemi

Eğitim-iş Sendikası, 2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılının Başlaması Nedeniyle Bir Eylem Gerçekleştirdi.

Eğitim-İş Sendikası, 2007-2008 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle bir eylem gerçekleştirdi.

Kızılay Güvenpark'ta toplanan Eğitim-İş üyesi bir grup, "Sözleşmeli değil, kadrolu öğretmen", "Okuluma ödenek istiyorum", Parasız eğitim, parasız sağlık" gibi slogan attı. Grup adına bir açıklama yapan Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, öğretmen açığı, kayıt paraları, eğitimde fırsat eşitliği gibi sorunlara dikkat çekerek, bu sorunların çocukların ve gençlerin aldığı eğitimin niteliğini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

2007 yılı toplu görüşmelerinin kamu çalışanları açısından fiyaskoyla sonuçlandığını öne süren Adıbelli, ''Hükümet memura yüzde 2'lik komik zammı uygun görmüş, eğitim ve bilim iş görenlerinin beklentilerini karşılayacak bir sonuç alınamamıştır'' dedi.

Eğitim ve öğretim yılının başında öğretmenlere ''eğitim ve öğretime hazırlık ödeneği'' altında verilen bir ödeme bulunduğunu hatırlatan Adıbelli, bu ödeneğin en az bir maaş tutarında olması gerektiğini savunarak, tüm eğitim ve bilim çalışanlarının bu ödenekten yararlanması gerektiğini söyledi. Hükümeti Anayasa'da ifade edilen sosyal devletin gereklerini yerine getirmeye çağıran Adıbelli, eğitim ve bilim çalışanlarının yaşam koşullarının iyileştirilerek başta maaş olmak üzere özlük hakları ve çalışma

koşullarının insan onuruna yaraşır bir düzeye yükseltilmesi gerektiğini ifade etti.

Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

(BC-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title