Haberler

Kirli Sularda Minik Kulaçlar

Afganistan'ın Başkenti Kabil'in Çevresindeki Otel ve Hastanelerden Kabil Nehri'ne Karışan Endüstriyel ve Tıbbi Atıklar Her Şeyden Habersiz Nehir Sularında Oynayan Çocukların Sağlığını Tehdit Ediyor.

Afganistan'ın başkenti Kabil'in çevresindeki otel ve hastanelerden Kabil Nehri'ne karışan endüstriyel ve tıbbi atıklar her şeyden habersiz nehir sularında oynayan çocukların sağlığını tehdit ediyor.

Aşırı sıcaktan bunalan Afgan çocuklar, endüstriyel atıkların karıştığı nehir sularında serinlemeye çalışıyor. Maddi imkansızlıklardan dolayı şehir çevresindeki havuzlara gidemeyen çocuklar için Kabil'in ortasından geçen nehir tek eğlence mekanı olma özelliği taşıyor.

Arkadaşlarıyla birlikte nehre serinlemeye gelen Acmel adlı Afgan çocuk, "Arkadaşlarımla çarşıda poşet satıyorum. Onlar nehirde yüzmek istedi; ben de geldim. Çok sıcak olduğu için poşet satmaktan artan zamanlarımızda nehre geliyoruz. Bu suya pis diyorlar ama bence temiz. Burada yüzerken çok mutlu oluyoruz" dedi.

İsmetullah isimli çocuk ise, "Çarşıda su satıyorum. Bunalmıştık; arkadaşlarla buraya geldik. Buraya ilk defa geldim ve çok eğleniyorum" derken Gulam Resul adlı Afgan vatandaşı, "Şimdi 57 yaşındayım. Çocukluğumda biz de bu sularda yüzüyorduk, burası tertemizdi. Gördüğünüz gibi su artık kaynak suyu olma özelliğini kaybetti. Fabrika, hastane, otellerden gelen atık suların hepsi buraya akıyor. Kabil Nehri'nde su yok. Bu suda bin bir çeşit hastalık bulunuyor; ama çocuklar bunun farkında değil. Sağlık Bakanlığı

da bununla ilgili herhangi bir çalışma yapmıyor. Kabil İkinci Bölge Emniyet Müdürlüğü çocukların burada suya girmesine birkaç gün izin vermedi; ama şimdi onlar da bu durumu umursamıyor. Bu suyun kokusundan da mikrop yuvası olduğunu anlayabiliyorsunuz" diye konuştu.

(AG-CY-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title