Haberler

Kırıkkale Hüseyin Kahya Yibo'da "Sevgi Market'i" Açıldı

Kırıkkale Hüseyin Kahya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (Yibo) Türkiye'de Bir İlk Gerçekleşti. Okulda Eğitim Gören Öğrencilerin Giyim İhtiyaçlarının Karşılanması İçin Sevgi Market Açıldı.

Kırıkkale Hüseyin Kahya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) Türkiye'de bir ilk gerçekleşti. Okulda eğitim gören öğrencilerin giyim ihtiyaçlarının karşılanması için Sevgi Market açıldı.

Marketin açılışına Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Milli İl Eğitim Müdürü Mahmut Zengin ve çok sayıda okul müdürü katıldı. Açılış öncesinde Vali Mustafa Bahrettin Demirer, okulu gezerek müdür ve öğretmenlerin görüşlerini aldı. Denetim gibi gerçekleştirilen açılışta Vali Demirer, öğrencilerle birlikte resimler yaptı. Daha sonra açılışa geçerek, market içinde toplanan bağışları inceledi. Türkiye'de bir ilk olduğu belirtilen Sevgi Market'in açılışında konuşan Milli Eğitim İl Müdürü Zengin, marketin adından da anlaşılacağı üzere sevgiden kurulduğunu söyledi.

Okul Müdürü Sami Yanık ise, hayırsever vatandaşlardan makbuz karşılığı alınan yardımların markette toplanarak öğrencilere ulaşmasının sağlandığını kaydetti. Market sayesinde okula gelen yardımlarda olumsuz görüntülerin önüne geçeceklerini belirten Yanık, amaçlarının yardımları bir düzen altına sokmak olduğunu belirterek, "Paranın geçmediği tek yer Sevgi Market'tir. Sevgi Market'in amacı ise öğrencilerimize ihtiyaç duydukları malları ücret talep etmeden temin etmektir. Yardım yapanların yardımlarının nereye gittiğini görebilmelerini sağlamak için yardım severlerin okula güvenlerini pekiştirmektir" diye konuştu.

(AT-BÖ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title