Haberler

"Kıbrıslı Türklere Yönelik Yeni 'Önlemler Paketi' Açıklayacağız"

Kıbrıs Rum Yönetimi Meclis Başkanı ve Akel Genel Sekreteri Dimitris Hristofyas, Yakında Kıbrıslı Türklere Yönelik Yeni Bir "Önlemler Paketi" Açıklayacaklarını Belirterek, "Bu Paketin Kıbrıs Türk Tarafınca da Kabul Görmesini Umduğunu" Söyledi.

Kıbrıs Rum yönetimi Meclis Başkanı ve AKEL Genel Sekreteri Dimitris Hristofyas, yakında Kıbrıslı Türklere yönelik yeni bir "önlemler paketi" açıklayacaklarını belirterek, "bu paketin Kıbrıs Türk tarafınca da kabul görmesini umduğunu" söyledi.

Hristofyas, güney Lefkoşa'da bir toplantıda yaptığı konuşmada, "Kıbrıslı Türklere yönelik önlemlerin benimsenmesinin 'hayati önemi' olduğunu" savunarak, "Kıbrıslı Türklerle ne kadar çok al ver gerçekleşirse 'Kıbrıs Cumhuriyeti' hükümetinin, Kıbrıslı Türklerin de kendi vatandaşı olduğu yönündeki tezinin o kadar vurgulanacağını" ileri sürdü.

"Kıbrıs sorununda çıkmazın aşılması yönündeki çabalarının devam ettiğini" savunan Hristofyas, "Ne yazık ki, 2008 yılında özlü müzakerelere başlayabilmemiz için taraflar arasında mevcut olan uçurum üzerine henüz bir köprü kurulamamıştır" dedi.

Hristofyas, "Kıbrıslı Türklerin bulundukları uluslararası konum yüzünden bir sorumlu aranması gerekiyorsa bunun Rauf Denktaş ve Türkiye olması gerektiğini" iddia etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title