Haberler

Kıbrıs'ta Talat-hristofyas Görüşmesi 1 Temmuz'da

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, Kıbrıs Rum Tarafının Rum Basınını Kullanarak Kendi İsteklerini Dayatma Gayretine Girdiğini Belirterek, Bunun Görüşme Sürecine Zarar Verici Bir Davranış Olduğunu Vurguladı.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, Kıbrıs Rum tarafının Rum basınını kullanarak kendi isteklerini dayatma gayretine girdiğini belirterek, bunun görüşme sürecine zarar verici bir davranış olduğunu vurguladı.

Hasan Erçakıca, 1 Temmuz Salı Günü Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum lider Dimitris Hristofyas arasında yapılacak görüşmenin konusunun, tam teşekküllü çözüm müzakerelerini başlatmak olduğuna da işaret etti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, Kıbrıs Rum basınının, salı günü Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıslı Rum lider Dimitris Hristofyas arasında gerçekleşecek olan toplantının gündemi konusunda spekülatif haberler yayınladığına, Kıbrıs Rum tarafının çeşitli düzeydeki sözcülerinin de bu haberleri doğrular nitelikte demeçler verdiklerine işaret etti. 1 Temmuz Salı günü gerçekleşecek olan liderler görüşmesinin gündeminin, 21 Mart anlaşmasında belirlendiğini ve 23 Mayıs açıklamasıyla teyit edildiğini hatırlatan Erçakıca, "Bu görüşmenin konusu, çalışma gruplarının ürettiği sonuçları kullanarak tam teşekküllü çözüm müzakerelerini başlatmaktır. Tam teşekküllü çözüm müzakerelerinin 21 Mart'tan sonraki üç ay içinde başlatılması ise anlaşma gereğidir" dedi. Buna karşın, salı günü gerçekleşmesi beklenen toplantının liderler düzeyinde yapılacak olması nedeniyle liderlerden birinin toplantıda başka konuların da ele alınmasını istemesinin olağan sayılması gerektiğini ifade eden Hasan Erçakıca, şöyle konuştu:

"Ne var ki, Kıbrıs Rum tarafı Rum basınını da kullanarak, kendi isteklerini Kıbrıs Türk tarafına dayatma gayretine girmiştir. Görüşme süreci içinde Cumhurbaşkanımız Mehmet Ali Talat'a veya onun temsilcisi olarak Sayın Özdil Nami'ye iletmedikleri istemlerini basın aracılığı ile gündeme getirmeye çalışmaları, görüşme sürecine zarar verici bir davranıştır." (MG-EA-EA-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title