Haberler

Kedi ve Köpek Güzellik Yarışması

Hatay'da, Mustafa Kemal Üniversitesi (Mkü) Veteriner Fakültesi Tarafından Dünya Veteriner Hekimler Haftası Dolayısıyla "Kedi ve Köpek Güzellik Yarışması" Düzenlendi.

Hatay'da, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Veteriner Fakültesi tarafından Dünya Veteriner Hekimler Haftası dolayısıyla "Kedi ve Köpek Güzellik Yarışması" düzenlendi.

Dünya Veteriner Hekimler Birliği tarafından her yıl nisan ayının son haftası kutlanan Dünya Veteriner Hekimler Haftası dolayısıyla, MKÜ Veteriner Fakültesi'nce Tayfur Sökmen Kampusü'nde kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında, "1. Kedi ve Köpek Güzellik Yarışması" yapıldı. Üniversite öğrencilerine ait 17 köpeğin katıldığı Köpek Güzellik Yarışması'nda, jüri üyeliğini yine öğrenciler yaptı. Yarışmaya katılan köpekler, jüri üyeleri tarafından fiziki görüntüsü, sahibine itaat yeteneği,

göz, diş ve kulak sağlığı ile ırk özelliğini taşıması kriterleri açısından değerlendirmeye alındı. Yarışma sonunda Selçuk Özbek'e ait "Fındık" isimli Fransız buldok cinsi yavru köpek birinci olurken, ikinciliği Mehmet Köksal'a ait kızıl haski cinsi "Mırmır" isimli köpek aldı. Üstün Üçkayabaşı'na ait golden cinsi "Zeus" isimli köpeğin ise üçüncü olduğu yarışmada, dereceye giren köpeklere ödül olarak 5'er kiloluk mama verildi.

Sadece 2 kedinin katıldığı Kedi Güzellik Yarışması'nda ise, birinciliği Alev Ülkü'nün "Maviş" isimli Van kedisi kazandı.

MKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Altunay, etkinlikle ilgili yaptığı çıklamada, "Bundan sonra her yıl bu etkinliği gerçekleştireceğiz. Daha öncelerde de bu tür etkinlikler yapıyorduk. Ancak Kedi ve Köpek Yarışması'nı ilk defa yapıyoruz. daha önce süt koşusu ve panel etkinlikleri yapıyorduk. Öğrencilerimizin daha iyi kaynaşması ve meslekle ilgili sorunların rahatça tartışabileceği bir ortam yaratmak istedik" dedi.

(OK-MT-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title