Haberler

Keçiören'de cami ve mezarlıklar Kurban Bayramı'na hazır

Güncelleme:

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların daha sağlıklı bir ortamda ibadet etmeleri için ilçedeki cami ve mescitlerin temizlenerek dezenfekte edildiğini bildirdi.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların daha sağlıklı bir ortamda ibadet etmeleri için ilçedeki cami ve mescitlerin temizlenerek dezenfekte edildiğini bildirdi.

Keçiören Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Keçiören Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan cami ve mescitlerdeki rutin temizlik çalışmalarına Kurban Bayramı öncesinde yoğunluk kazandırdı.

Camilere gül suyu sıkıldı

Ekipler, cami içerisindeki halılardan raflara, tablolardan avizelere kadar birçok noktada geniş çaplı bir temizlik çalışması yürüttü. Camilerin içerisinde daha ferah bir ortamın oluşması için sıkılan gül suyu ise vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

Ayrıca bayram öncesi ve bayram süresince yoğun olarak ziyaret edilen mezarlıkların bakım ve temizliği kapsamında Ovacık Aile Mezarlığı'nda çim biçme ve çevre temizliği yapıldı.

"Mezarlıklarımızda da çalışmalarımızı tamamladık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Yüce dinimiz, Müslümanları temizlik hususunda mükellef tutuyor. Bu manada dinimiz maddi temizlik, hükmi temizlik ve manevi temizlik konularına dikkat etmemizi emrediyor. Biz de dinimizin emirlerini yerine getirerek vatandaşlarımıza daha sağlıklı bir ortamda ibadet etme imkanı sunuyoruz. Aynı zamanda bayram öncesi ve bayram gününde mezarlık ziyareti yapan vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla aile kabirlerini ziyaret etmeleri için de mezarlıklarımızda da çalışmalarımızı tamamladık." ifadelerini kullandı.

"Temizlik çalışmalarımızı rutin olarak da sürdürüyoruz"

Turgut Altınok, ibadethanelerin ve mezarlıkların sadece özel günlere için değil, yıl boyunca temizlendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"İlçe sınırlarımız içerisinde bulunan cami ve mescitlerimizi profesyonel temizlik çalışanlarımız temiz ve hijyenik hale getiriyor. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla, sağlıklı bir şekilde ibadet etmeleri için temizlik çalışmalarımızı rutin olarak da sürdürüyoruz. Ayrıca evlerimizde yaptığımız temizlikler ne kadar özen gösteriyorsak saygıdeğer yakınlarımızın ve aile büyüklerimizin ebedi mekanları olan mezarlıklarımızın da temizliğine aynı şekilde büyük bir özen gösteriyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Turgut Altınok Kurban Bayramı Keçiören Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title