Haberler

Kayısının Don Olayından Zarar Görmesi (fotoğraflı

Malatya Genelinde Yaşanan Don Olayından Olumsuz Etkilenen Kayısı Üreticileri, Borçların Ertelenmesini ve Zarara Uğrayanlara Destek Verilmesini İstedi

Malatya genelinde yaşanan don olayından olumsuz etkilenen kayısı üreticileri, borçların ertelenmesini ve zarara uğrayanlara destek verilmesini istedi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan ile biraraya gelen 45 köy muhtarı ve bazı sivil toplum örgüt yöneticileri, kayısının don olayından etkilenmesini değerlendirdi. İsa Özkan, burada yaptığı açıklamada, kayısının meyve versin veya vermesin düzenli bakım isteyen bir yapısı olduğunu belirtti. Yapılan ve yapılacak masrafların kaçınılmaz olduğuna değinen Özkan, şunları kaydetti:

'Geçtiğimiz günlerde yaşanan don olayı çiftçilerimizin tek gelir kaynağı olan kayısıyı etkilemiş ve ilçe genelinde yüzde yüze yakın oranda zarar meydana gelmiştir. Çiçek açan kayısı ağaçları don olayından zarar görerek, meyve veremeyecek hale gelmiştir. Çiftçilerimizin görmüş olduğu bu zarar, her kesime yansıyacaktır. Bu durumda çiftçiler kadar esna da mağdur olmuştur.'

Üreticilerin mağduriyetini milletvekilleri ve bakanlara duyurarak, gerekeni yapmalarını sağlamaya çalışacaklarını ifade eden Özkan, 'Milletvekillerimizin bu konuya duyarsız kalmaları söz konusu değildir. Meclis ağlama yeri değil, bu tür sorunları dile getirerek çözüme kavuşturma yeridir. Onların da gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum' diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkan Vekili Burhan Ayhan da her konuda çiftçiyi destekleyen devletin, üretime sağladığı destekler gibi bu tür felaketlerde de zarara uğrayanlara gereken yardımı yapması gerektiğini ifade etti. Darende Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya, kayısı üreticisinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifine olan borçlarının ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Aşağıulupınar Belediye Başkanı Sezai Gürbüz, hükümetin yaşanan bu olay karşısında gereken hassasiyeti göstereceğine inandığını belirtti.

Muhtarlar adına konuşan Akova Köyü Muhtarı Zeki Bozkurt, yaşanan felaketin tüm ilçeyi etkilediğini ve zararın değilse bile en azından borçların ertelenmesini istediklerini kaydetti.

(AST-ZVR-NÖZ) - MALATYA

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title