Haberler

Kayıp Pitonu Getirene Para Ödülü

Güncelleme:

Pitonun yakalanması için Belediye tarafından kampanya başlatıldı.

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Toparlar Beldesi'ndeki bir evden kaçtığı sınılan ve Belde sakinlerinin izine rastladığı pitonun yakalanması için Belediye tarafından kampanya başlatıldı. Belediye Başkanı AK Parti'li Kamil Ceylan, "Pitonu ölü yada diri getirene 5 bin TL para ödülü vereceğiz" dedi. Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Toparlar Beldesi'ndeki bir evden kaçtığı sanılan dev piton yılanı, bir süredir vatandaşların uykusunu kaçırıyor.

Ellerinde av tüfekleriyle yılan avına çıkan Toparlarlılar, bir türlü yılanı yakalayamasa da izine ulaşmayı başardı. Konuyla yakından ilgilenen Toparlar Belediye Başkanı AK Parti'li Kamil Ceylan, "Bu piton olayı yalan mıdır, gerçek midir, görmeden bilemiyoruz. Birkaç hafta önce bir taksi şoförü yoldan geçerken görmüş, beldemizden de Cumhur Şahin'in hanımı ve Ramazan davulcusu yılanı gördüklerini iddia ediyor. Yaklaşık beş metre uzunluğunda, bilekten kalın olduğu söyleniyor. Vatandaşlar da bu hususta iyice tedirgin. Yılanı yakalamak için yollara düşenler, izine rastladıklarını söylüyor" dedi.

Toparlar'daki piton söylentisinin her geçen gün yayıldığını söyleyen Başkan Ceylan, "Bu konuda birçok dedikodu üredi, ancak bize ulaşan kesin bir şey yok. Bugüne kadar herhangi bir vatandaşa yada hayvanına zarar verdiği yönünde de bir şikayet gelmedi. Bazı vatandaşlarımız yılanın geceleri gezdiğini söylüyor. İz bulduk, takip ettik ancak yılanı görmedik" diye konuştu. Belediye olarak yılanı bulana ödül vereceklerini de belirten Ceylan, "Söz konusu yılanı ölü yada diri getirene belediye olarak 5 bin TL ödül vereceğiz" dedi.

Öte yandan belde sakinlerinin tedirginliği devam ediyor. Beldedeki insanların tedirgin olduğunu söyleyen Ali Dursun, "Kimse tarlasını sulamaya gidemiyor. İnsanların arazisi ormanlık alanda, gidemiyorlar. Yetkililer de bir şey yapmıyor. Bir de vurmayın diyorlar. O yılanı gördükten sonra kim vurmaz. Şimdi bir de iki tane olduğu söyleniyor, biri erkek, biri dişi. Dedikodular iyice çoğaldı. Güya erkeği yakalamak için çip takılı bir dişiyi salmışlar. Dediğim gibi insanlar iyice tedirgin ve dedikodular artarak devam ediyor" diye konuştu. Köylülerden İhsan Güçlü, "Belediye hopörlörlerinden, yılan vardır, ellemeyin, görürseniz haber verin diye 4-5 kez anons yapıldı" dedi.

Durmuş Çelik ise "Bize bu yılanın yalan olduğunu söylediler. Ancak biz yılanın izini iki gün boyunca sürdük. İlk gün Merkez mahallesi muhtarı Ali Dursun'un evinin orada izler kesildi. Ertesi gün eski mezarlığın orada, kanalın yanında iz bitiyor. Ondan bir gün sonra da merkez mahallesinde marketin orada bir kadınla oğlu gördü. Hala yalan diyorlar ama ben yılanın olduğuna inanıyorum. Bazıları köpek diyor. Ancak köpek bu şekilde iz yapamaz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title