Haberler

Kartepeliler Sanal Umre Yaptı

Kartepe Belediyesi, bu yıl umreye gidecek Kartepelileri bilgilendirmek amacıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde özel bir program düzenledi.

Kartepe Belediyesi, bu yıl umreye gidecek Kartepelileri bilgilendirmek amacıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde özel bir program düzenledi. Tarihçi yazar Mustafa Turan "Kutsal Topraklar Mekke ve Medine" konulu sinevizyon destekli sunumu ile katılımcılara sanal umre yaptırdı.

Kartepe'den umreye gidecek vatandaşların heyecanlarını yenmelerine yardımcı olmak amacıyla konferans düzenlendi. Konferansa, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, din görevlileri, cami dernek yöneticileri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri ve Kartepelilerden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu büyük bir ilgi ile takip ettiler.

Tarihçi Yazar Mustafa Turan, sinevizyon gösterisi eşliğinde sanal alemde ve beyaz ekranda katılımcılara, kare kare Mekke ve Medine'nin çevresini, tarihi ve sosyal dokusunu göstererek kutsal topraklarda umrenin nasıl yerine getirileceğini anlattı. İzleyicilerin derin bir duygu seli yaşadığı konferansta Turan, "Allah yapacağınız ibadetleri kabul ve makbul eylesin" dedi.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Tadına doyamadığım Mustafa Turan hocamızın sohbetinin tadına sizlerin de ulaşması için kendisini sizlerle buluşturmak istedik. Bu sohbetin kutsal topraklara yapacağınız ziyaret öncesi sizlere ışık tutacağına inanıyorum. Eşsiz sunumu için de hocamıza çok teşekkür ederim" dedi. Başkan konuşması ardından Tarihçi Yazar Mustafa Turan'a teşekkür çiçeği verdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necip Fazıl Kısakürek Mustafa Turan Kartepe Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title