Haberler

Kartepeliler Bayramda Biraraya Geldi

Güncelleme:

Kartepe Belediyesi'ningeleneksel ilçe bayramlaşması bayramın ilk günü Uzunçiftlik Kültür Merkezi'ndehalkın da katılımı ile huzur içinde gerçekleşti.

Kartepe Belediye Başkanı ŞükrüKarabalık'ın ev sahipliği yaptığı bayramlaşmada, Ak Parti İl Başkanı MahmutCivelek ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandazve ilçe yöneticileri, İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç, Kartepe İlçe Müftüsüİsmail Gülşen, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker ile köy vemahalle muhtarları, il ve belediye meclis üyeleri, Kartepe Kent Konseyi BaşkanıAv. Hülya San Şener, sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye başkanyardımcıları ve birim müdürleri, belediye çalışanları ve ilçe halkı hazırbulundu.

Bayram programında açılışkonuşmasını yapan Kartepe Kent Konseyi Başkanı Av. Hülya San Şener, "Bayramlar,insanları birbirine yaklaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlükkaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut, sevgi veren, birlik vedirliği sağlayan özel günlerdir" dedi. Kartepe Müftüsü İsmail Gülşen de ramazanayında ve bayramlarda insanların maneviyat atmosferinde kazandıkları duygularıkaybetmemesini tavsiye ettiği konuşmasında, "İnsanoğlu ramazan ayında kazandığıdeğerleri yıl boyu sürdürürse huzur sağlanır" dedi.

Sevenlerin biraraya geldiği,rahmet ve şefkatle dolu günlerin en değerlilerinden olan ramazan bayramınıkutladığını belirten Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, bereket ayında ihtiyaçlıailelerle birlikte olduklarını dile getirdi. Başkan Karabalık, "Suriye, Somalive Arakan müslümanları başta olmak üzere dünyanın bir çok yerinde kikardeşlerimizin yaşadığı sıkıntı, zorluk, yokluk ve savaşların, acıların sonbulması bu mübarek günde en büyük arzumuzdur. Hamdolsun ülkemiz, zor durumdaolan insanlığa yardım eden durumdadır. Ülkemizdeki terörün belinin kırılacağı,anaların gözyaşlarının durulacağı günler çok yakındır. Bu başarılar sayınBaşbakanımız ve hükümetimize aittir" dedi.

Ülkenin her bölgesinde yapılançalışmalardan daha fazlasının ilçede sürdürüldüğüne dikkat çeken BaşkanKarabalık, "Adeta bir şantiye görünümündeki ilçemizde herkes Kartepeli olmaktanKartepeliyim demekten gurur duymaktadır. Planlama, alt yapı, yol, çocuk sosyalyaşam alanları, spor tesisleri, turizm, sağlık, sosyal yardım ve eğitimdeinanıyoruz ki, Türkiye'nin yıldızı konumundayız. Buna katkı sunan bütün görevbüyüklerimize, teşkilatlarımıza ve iş adamlarımıza sizler adına teşekkürediyorum" dedi.

Başkan Karabalık, ticarianlaşmaların kamuoyunu meşgul etmeden toplumun barışını, huzurunu bozmadan,tarafların uzlaşma ile çözüm araması gerektiğine dikkat çektiği konuşmasında, "Bizher zaman esnafımızın yanında, uzlaştırıcı olmaya gayret ettik. Bu manadabölgemizdeki her türlü sosyal sorunun çözümünde ki bilgi ve hassasiyetlerindendolayı sayın bakanımıza, valimize, il başkanımıza, milletvekillerimize teşekkürediyorum. Sumotaş probleminin anlaşma ile sonuçlanacağına olan inancımıbelirtmek istiyorum" dedi.

Değişen ve gelişen şartlara ayakuydurmanın sadece, etle tırmak gibi halkla bir bütün olan siyaset kurumunungörevi olmadığını ve olmaması gerektiğine de dikkat çeken Başkan Karabalık,bunu gerçekleştirirken esnaf odaları, sanayi odaları ve bunlarınkonfederasyonları da bundan sorumlu olduğunu hatırlattı. Başkan Karabalık, "İnşallah,arzumuz o ki şimdiye kadar ki yaşadığımız keşkeler, bundan sonra yaşanmasın vetoplumsal barışa da ciddi olumsuz tesir eden bu keşkeler ortadan kalksın.Temennimiz ve arzumuz o dur. Umuyoruz ki bundan sonra hiç kimse gereksizsözlerle birbirini kırmaz. Mevlana Hazretlerinin önemli bir sözü var, 'İnsanınbaşına ne gelirse elinden ve dilinden gelir' diye. Bu sıkıntının bugün krizedönüşmesinde de ne geldiyse elden ve dilden geldi. Arzumuz o ki bundan sonrainşallah bu tür olumsuzluklar yaşanmasın ve keşkelerin sayısı daha artmasın.Sözlerime son verirken sizlere de birlik, beraberliğimizi ve kardeşliğimiziartıran, huzurlu, mutlu nice bayramlarda birlikte olmak dileğiyle hayırlıbayramlar diliyorum" dedi.

Türkiye'de insanların şu anhuzurla barışla oturduğuna dikkat çeken Ak Parti Kocaeli İl Başkanı MahmutCivelek, dünyada ise şu anda çile çeken müslümanlar olduğunu hatırlattı. Birlikve beraberliğin önemine de değinen İl Başkanı Civelek, kent bayramlaşmasındadiğer siyasi partilerinde olması gerekliliğine dikkat çekti. Civelek,"Kartepe'de belediye başkanımızın selamlama konuşmasında yaptığı hizmetleri anlattı.Tabii ki belediye başkanı hizmetlerini anlatmak ister. Aynı cicilerini giymişbir bayram çocuğu gibi. İster ki vatandaşları bunları bilsin, beraber gidelimgörelim. Her belediyemiz hamdolsun, Ak parti belediyesi diye söylemiyorum. Amagözlerimiz görüyor, kulaklarımız duyuyor, aklımız çalışıyor. Görmekistemeyenlere, duymak istemeyenlere bir sözümüz yok. Ama bu hizmetlerin nekadar da güzel gittiğini hep beraber görüyoruz. Kartepe Belediye Başkanımıza bumanada çok teşekür ediyoruz. Yaptığı bütün hizmetler için ekibine de teşekkürediyoruz" dedi. Program protokol konuşmaları ardıdnan gerçekleşen bayramlaşmaardıdnan son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şükrü Karabalık Uzunçiftlik Ak Parti Kartepe Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title