Haberler

Kartal 90+1'de Vuruldu: 1-0

Spor Toto Süper Lig'de 9.

Spor Toto Süper Lig'de 9. haftanın kapanış maçında Kayserispor ile Beşiktaş Kadir Has Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Oldukça çekişmeli geçen zorlu mücadelede kazanan taraf 1-0'lık skorla Kayserispor oldu. Kayserispor'a galibiyeti getiren gol, karşılaşmanın 90+1. dakikasında Furkan'dan geldi.

Beşiktaş'ta karşılaşmanın 67. dakikasında Guti ile birlikte oyuna giren Fatih Tekke, bu sezon ilk kez siyah-beyazlı forma altında bir maça çıktı.

Bu karşılaşmanın ardından Kayserispor ligdeki puanını 20'ye yükseltti. Ligde Trabzonspor ve Manisaspor'un ardından Kayserispor'a da kaybeden Beşiktaş ise ligde 13 puanda kaldı. Haftaiçi Türkiye Kupası'nda Mersin İdman Yurdu ile mücadele edecek olan Beşiktaş, ligde önümüzdeki hafta Sivasspor ile İnönü Stadı'nda karşılaşacak. Kayserispor ise Kasımpaşa deplasmanında galibiyet arayacak.

SCHUSTER'DEN SÜRPRİZ BİR KADRO

Her iki takımda da sakatlıklar karşılaşmanın kadrolarını etkiledi. Beşiktaş'ta sakatlıkları geçen Guti, Fatih ve Holosko 18 kişilik kafileye dahil edildi. Fatih Tekke, Beşiktaş'a transfer olduğundan bu yana ilk kez kadroya dahil edildi. Ancak, 3 futbolcu da karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. Siyah beyazlı takımda sakatlıkları bulunan Quaresma, Ferrari, Ekrem, Rıdvan, Aurelio, Nobre ve Erhan kadroda yer alamadı.

Porto ile yapılan UEFA Avrupa Ligi maçında eleştirilen kaleci Hakan Arıkan, Kayseri kadrosuna alınmazken, maça kalede Rüştü başladı, Cenk ise yedek soyundu. Beşiktaş'ın yedek kulübesinde Cenk, İsmail, Guti, Ersan, Holosko, Yusuf ve Fatih Tekke oturdu. Kayserispor'da ise uzun süreli sakatlıkları bulunan Cangele ve Troisi takım kadrosunda yer almadı.

Sarı kırmızılı ekibin başarılı futbolcularından Zalayeta da sarı kart cezası nedeniyle takımını yalnız bıraktı. Franco Dario Cangele ve James Troisi'nin uzun süreli sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadığı Kayserispor'da, Marcelo Zalayeta da sarı kart cezası nedeniyle Beşiktaş maçında forma giyemedi. Beşiktaş'ta ise Porto ile yapılan UEFA Avrupa Ligi maçında eleştirilere maruz kalan kaleci Hakan Arıkan, Kayseri kadrosuna alınmazken, siyah-beyazlı takımın kalesici Rüştü korudu.

KAYSERİ BASKISI

Karşılaşmaya baskılı başlayan Kayserispor, özellikle kanat organizasyonlarıyla siyah-beyazlı kalede baskı kurdu. Beşiktaş henüz oyuna ısınamadan, taraftarının da desteğini arkasına alarak sürpriz bir gol arayan Kayserispor bu amacına maçın henüz 2. dakikasında bir köşe vuruşunda yaklaştı ancak Önder Turacı tabelayı değiştirebilecek bir vuruş yapamadı. Tempo olarak beklentilerin çok üzerinde bir start alan zorlu mücadelenin ilk 15 dakikalık bölümünde topa daha fazla sahip olan, daha istekli ve hırslı olan taraf evsahibi takım Kayserispor'du. Kendi yarı sahasından çıkmakta zorlanan Beşiktaş ise Quaresma ve Guti'nin yokluğunda yaratıcı bir oyuncunun eksikliğini iliklerine kadar hissetti.

FURKAN ALTI PASTAN ZORU BAŞARDI

Pozisyon açısından kısır, mücadele gücü oldukça yüksek olan zorlu karşılaşmada dakikalar ilerledikçe tam bir taktik savaşına dönüştü. Oynu kendi yarı sahasında kabul etmek istemeyen iki takımın sürekli hücumu düşünen yapısı meşin yuvarlağı orta alana sıkıştırdı. Top kayıplarının fazlaca yaşandığı, sakatlıklar, ofsayt bayrakları ve taç atışları nedeniyle büyük bir bölümü 'durağan' geçen zorlu maçın ilk yarısında akıllarda kalan tek pozisyon 39. dakikada Kayserisporlu Furkan'ın altı pastan kaçırdığı akıl almaz gol oldu.

NİHAT VE BOBO KAYBOLDU

Karşılaşmanın ikinci yarısına baskı başlayan Beşiktaş, ilk yarının aksine hücumu düşünen bir anlayış ile sahada yer aldı. Orta sahadan Ernst ve Necip'in de hücum bölgesine destek vermesiyle rakip yarı alanda topa daha fazla sahip olan Beşiktaş, buna rağmen üretkenlikten uzak bir performans sergiledi. Beşiktaş'ın Kayserispıor kalesinde etkisiz oluşunda şüphesiz Bobo ve Nihat'ın da ciddi bir payı vardı. Orta alandan beklenen pasları alamayan Bobo ve Nihat ikilisi kalabalık Kayseri savunması arasında adeta kayboldu.

DAKİKALAR İLERLEDİ, RİSK ARTTI VE FURKAN...

Dakikalar ilerledikçe temposu daha da düşen stratajik maçta iki takım da sanki kazanmaktan çok kaybetmemek için mücadele etmeye başladı. Tansiyonun zaman zaman yükseldiği maçta saman alevi gelişen ataklar ya etkisiz vuruşlar ile son buldu ya da savunma oyuncuları tarafından kontrollü bir şekilde uzaklaştırıldı. Tam bir orta saha savaşı şeklinde geçen zorlu mücadelenin son bölümünde ise daha baskılı, daha istekli oynayan taraf Kayserispor oldu.

Özellikle oyunu kanatlara yayarak Beşiktaş'ı bu bölgeden geçmeye çalışan Kayserispor, Mehmet Eren'in de oyuna ağırlığını koymasıyla Rüştü Reçber'in koruduğu kalede ardı ardına pozisyonlar buldu, o pozisyonlardan birinde de Aleksander'in altı pastan kafa vuruşu çatalda patladı. Beşiktaş'ta Bernd Schuster'in Fatih Tekke ve Guti hamlesi de beklenen etkiyi yapmadı... Tam maç 0-0 bitecek derken Kadir Has Stadı'nda 90+1. dakikada sahneye çıkan isim Furkan oldu ve maçın skorunu tayin etti, Kayserispor 1-0 Beşiktaş.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

17. dakikada sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Ernst ceza sahasına orta yaptı. Bobo'dan önce araya giren Önder, ters vuruşla topu kornere gönderdi.

20. dakikada Mehmet Eren defansın arkasına sarkıttığı topu ceza sahasına ortaladı. Zamanında hareketlenerek kafa vuruşu yapmak isteyen Furkan'ın dokunamadığı top kaleci Rüştü'de kaldı.

25. dakikada ceza sahası dışından kaleyi yoklamak isteyen Nihat'ın kötü vuruşunda top yandan auta çıktı.

31. dakikada, Serdar'ın sağ kanattan ceza sahasına yerden ortasında Furkan ve Santana topa dokunamayınca kale önünde oluşan karambolde araya giren Zapotocny tehlikeyi uzaklaştırdı.

33. dakikada Hasan Ali'nin sağ kanattan kullandığı uzun taç atışında defanstan seken topu Ömer kafayla kaleye göndermek istedi. Ömer'in zayıf kalan kafa vuruşunda top kaleci Rüştü'de kaldı.

34. dakikada Ernst'in pasında topla buluşan Nihat ceza sahası dışından kaleye vurdu. Nihat'ın yerden vuruşunda top kaleci Souleymanou'da kaldı.

40. dakikada, Mehmet Eren sol kanattan korner direğine yakın noktadan ceza sahasına orta yaptı. Furkan'ın çok sert gelen ortaya, bomboş durumda kafayla yaptığı vuruşta top az farkla üstten auta gitti.

43. dakikada Nihat'ın kullandığı serbest vuruşta defansa çarpan top Souleymanou'da kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

56. dakikada Ömer'in sağ kanattan ceza sahasına ortasında, Moritz ceza sahası içinde topu düzeltmek isterken Beşiktaş savunması araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

58. dakikada Hasan Ali'nin pasıyla ceza sahasına giren Mehmet Eren'in ayağından fazla açtığı topu, kalesinden çıkan Rüştü kornere gönderdi.

59. dakikada Selim'in sol kanattan kullandığı korner atışında iyi yükselen Hamza'nın kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı.

61. dakikada Nihat aşırtma vuruşla Bobo'yu ceza sahasında topla buluşturmak istedi. Bobo'dan önce davranan Souleymanou topa sahip oldu.

68. dakikada Mehmet Eren'in sağ kanattan ceza sahasına ortasında Ömer topa iyi vuramayınca takımını bir golden etti.

74. dakikada Moritz'in sağ kanattan kullandığı korner atışında iyi yükselen Amisulashvili'nin kafa vuruşunda top üst direkten döndü.

79. dakikada Guti'nin kullandığı korner atışında ceza sahası içinde Kayserispor savunması topu uzaklaştırmak istedi. Defansa çarpan topu önünde bulan Fatih Tekke'nin kafa vuruşu az farkla yandan auta gitti.

82. dakikada sağ kanatan topu taşıyan Mehmet Eren, geriye dönerek ceza sahası önünde topu Moritz ile buluşturdu. Moritz'in vuruşunda defansa çarpan top kornere çıktı.

84. dakikada İbrahim Üzülmez'in ortasında Guti, ceza sahasında topla buluşmak istedi. Guti'den önce araya giren Serdar topu uzaklaştırdı.

90+1. dakikada, Hasan Ali'nin sol kanattan derinlemesine pasında ceza sahası içinde topla buluşan Furkan, topu filelere gönderdi: 1-0

Karşılaşma, ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

SPOR TOTO SÜPER LİG: KAYSERİSPOR 1 - 0 BEŞİKTAŞ

Stat: Kadir Has

Hakemler: Kamil Abitoğlu, Baki Tuncay Akkın, Volkan Narinç

Kayserispor: Souleymanou, Hasan Ali, Amisulashvili, Serdar, Önder (Dk. 51 Hamza), Furkan, Santana (Dk. 78 Abdullah), Selim, Mehmet Eren, Moritz, Ömer (Dk. 75 Ali Bilgin)

Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Hilbert, Zapotocny, Necip, Ernst, Fink (Dk. 89 Holosko), Onur (Dk. 68 Guti), Nihat (Dk. 68 Fatih Tekke), Bobo

Gol: Dk. 90+1 Furkan (Kayserispor)

Sarı kartlar: Dk. 42 Santana (Kayserispor) Dk. 64 Hilbert, Dk. 90+1 Guti (Beşiktaş)

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title