Haberler

Karşıyaka'nın Gönüllü Kadınlarından Zeybek Gösterisi

Karşıyaka Belediyesi Nergiz Kadın Danışma Merkezi gönüllü bayanları kermeste yöresel kıyafetler giyip, zeybek oynadı.

Karşıyaka Belediyesi Nergiz Kadın Danışma Merkezi gönüllü bayanları kermeste yöresel kıyafetler giyip, zeybek oynadı. Bir dönem halk oyunları kursuna katılan çoğu ev hanımı bayanlar başarıları nedeniyle alkış topladı.

Kadın Danışma Merkezi'nde geçtiğimiz yıl Ekim ayında AÇEV işbirliği ile okuma-yazma kursu,

öğrencilere ücretsiz matematik dersi, kadınlara yönelik de takı, ahşap boyama ve örgü ile halk oyunları kursları açıldı. Dönem sonunda bayanların eserlerinin sergisi yine kurs gördükleri Nergiz Kadın Danışma Merkezi'nde açıldı. Açılışta en çok ilgi ise zeybek kıyafetleri ile gösteriye çıkan bayanların oldu. Törende Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ayfer Çalışkan, kurs öğretmenlerine teşekkür belgesi verdi.

Mahallelerinde başlayan hizmet nedeniyle mutlu olduklarını belirten gönüllü bayanlar, " Bizlere sağlanan imkan ile hepimiz ilgi duyduğumuz alanlarda kurslara katıldık. Kimimiz takı yapmasını öğrendi, kimimiz de farklı uğraşılarda bulunduk.

Kadın Danışma Merkezi'nin bizlere büyük katkısı oldu. Belediye Başkanımız Cevat Durak'a teşekkür ediyoruz" dedi. Okuma yazma kursunu tamamlayanlar da artık daha rahat olacaklarını belirterek, "Gittiğimiz her yerde sıkıntı çekiyorduk.

Artık başkalarına sormadan yazıları okuyabileceğiz, tek başımıza sokağa çıkmaktan çekinmeyeceğiz" diye konuştu.

(BK)

09.06.2013 12: 40: 18

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karşıyaka Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title