Haberler

Karabük: Vali Sevim'den Öss Açıklaması

Karabük Valisi Cemalettin Sevim, makamında düzenlediği basın toplantısında ÖSS sonuçlarını değerlendirerek, Karabük'ün başarılı iller arasında yer almasının kendisini sevindirdiğini söyledi.

Karabük Valisi Cemalettin Sevim, makamında düzenlediği basın toplantısında ÖSS sonuçlarını değerlendirerek, Karabük'ün başarılı iller arasında yer almasının kendisini sevindirdiğini söyledi.

ÖSS sonuçlarının açıklanmasından sonra Karabük'ün Sayısal puan türünde üçüncü, Eşit Ağırlıklı puan türünde de dördüncü sırada yer alması Karabük Valisi Cemalettin Sevim'i sevindirdi. Valilik makamında, beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler ile basın toplantısı düzenleyen Vali Sevim, "Karabük'te her zaman olduğu gibi büyük bir başarı sağlamış bulunmaktayız. Bu başarıyı yıllara göre mukayese edersek, sayısal türünde Türkiye genelinde beşinciydik. Sözel puanlarda 31. sırada yer alıyorduk. Eşit ağırlıklı puanlarda Türkiye genelinde 14. sıradaydık. 2004 yılında sayısal puanlarda Türkiye genelinde 8. sıraya yükseldik ve sözel puanlarda 30. sırayı aldık. Eşit ağırlıklı puanlarda 16. sıraya girdik. 2005 yılında sayısal puanlarda Türkiye genelinde 7. olduk. Sözel puanların tümünde Türkiye genelinde 29. sırada yer aldık. Yine eşit ağırlıklı puanlarda 15. sırayı almıştık" dedi.

Vali Sevim, 2006 yılının sonuçlarında Sayısal puan türünde Türkiye üçüncüsü olduklarını, bunun fevkalade büyük bir başarı olduğunu kaydetti. Vali Sevim, "Beşinciliklerden sekizinciliklerden üçüncü sıraya gelmiş bulunuyoruz. Sözel puanlarda Türkiye genelinde 15. sırada bulunuyoruz. 2003 yılında Türkiye genelinde 31. sırada bulunuyorduk. Bugün ise yerimiz 15. sıra olarak gösterilmektedir. Eşit ağırlıklı puanlarımızda da 4. sırada bulunuyoruz. Her geçen gün Türkiye genelinde üniversite giriş sınavlarında çok büyük bir başarı göstermiş bulunuyoruz. Bu yıl ki başarımızda ilk binin içerisinde 38 öğrencimiz bulunmaktadır. Bu başarının sağlanmasında başta milli eğitim müdürümüz, yöneticilerimiz, müdür yardımcılarımız, okul müdürlerimiz, okul müdür yardımcılarımız, bunun yanında geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın çalışması, anne ve babaların çalışma için gerekli ortamı hazırlamaları da büyük önem taşıyor. Bu başarı Karabük'ün başarısıdır. Önümüzdeki yıllarda daha iyi dereceler bekliyoruz" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler ise, başarının tüm Karabük'ün olduğunu ve ekip çalışmasıyla gerçekleştiğini söyledi. Beşler, "Bizleri destekleyen başta Valimiz olmak üzere, öğretmenlerimize, yöneticilerimize, özveriyle çalışan öğrencilerimize, anne babalarına, Karabük halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu başarının ileriki yıllarda da devam etmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title