Haberler

Karabük'te Kimyasal Varil Şüphesi

- Karabük'te kimyasal varil şüphesi Sanayiye girişler kapatılarak, esnaf dükkan açmadı Çevre ve Şehircilik ekipleri bölgede incelemelerde bulundu Sızan gazdan etkilenen 45 kişi taburcu edildiKARABÜK - Karabük'ün Yenice ilçesinde dün akşam saatlerinde kapalı bir varilden çevreye yayılan kimyasal...

- Karabük'te kimyasal varil şüphesi

Sanayiye girişler kapatılarak, esnaf dükkan açmadı

Çevre ve Şehircilik ekipleri bölgede incelemelerde bulundu

Sızan gazdan etkilenen 45 kişi taburcu edildi

KARABÜK - Karabük'ün Yenice ilçesinde dün akşam saatlerinde kapalı bir varilden çevreye yayılan kimyasal gaz nedeniyle sanayiye girişler kapatılırken, esnaflar ise dükkan açmadı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ile Sağlık Müdürlüğü ekipleri varilin bulunduğu alanda inceleme yaparken, varilin kaldırılması için İstanbul'dan gelecek laboratuvar ekibinin yapacağı çalışma sonrası kaldırılacağı bildirildi.

Bir vatandaş tarafından Zonguldak'ın Devrek ilçesinde bulunan hurdalıktan aldığı kapalı varili su tankı yapılması için Yenice sanayisine getirdi. Burada torna ustası Şeref Alaz'a getirilen varilden kesim yapıldığı sırada içersinden akan sıvı ile birlikte ağır kimyasal koku çevreye yayıldı. Bunun üzerine durum polis, itfaiye ve AFAD ekiplerine bildirilirken, sanayi esnafını dükkanlarından tahliye ederek bölgeye giriş çıkışlar kapatılmıştı.

Özel koruyucu elbise ile varilde inceleme yapan AFAD ekiplerinin elde ettiği ilk bulgularda varilden yayılan kimyasal gazın yüksek oranda karabonmonoksit ve sülfürik asit olduğunu belirledi.

Sanayide çalışan ve varille temas eden 15 kişinin yayılan gazdan etkilenmesi sonrası hastaneye kaldırılarak gözlem altına alındığı olay sonra gecenin ilerleyen saatlerinde de gaz etkilenen 30 kişi daha hastaneye başvurdu.

Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, sanayi sitesindeki varilden sızan gazdan dolayı zehirlenme vakasının olmadığını, keskin kokudan etkilenen 20 sanayi esnafı ile 25 mahalle halkının tedbir amaçlı hastaneye başvurduğunu kaydetti.

Sarı ayrıca, yapılan tetkiklerde ve alınan kan örneklerinde vatandaşlarda zehirlenme bulgusuna da rastlanılmadığını kaydederek, hastaneye başvuran 45 kişinin daha sonra taburcu edildiğini kaydetti.

Çevre Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı

Diğer yandan su tankı için kesim yapılan varildeki açık alanlar kapatılırken, keskin kokunun bölgede hakim olmasından dolayı sanayiye giriş ve çıkışlara kapatıldı. Sanayi esnafının dükkanlarını da açmadığı bölgeye gelen İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri ile İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de bölgede inceleme yaptı. Çevre Müdürlüğü ekipleri varilden sızan gazın zehir oranının belirlenmesi ve varilin imhası için İstanbul'dan gelecek laboratuvar ekiplerinin beklendiğini ve yapılacak olan inceleme sonrası varilin imha edileceğini bildirdi.

AFAD ekipleri sabahın erken saatlerinde sanayiye yakın bölge ve okul çevresinde de yeniden ölçüm yaptı. Yapılan ölçümlerde okul çevresinin temiz olduğu belirlendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 13 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Siyah cenaze aracı nedir? TikTok'ta gündem olan siyah cenaze arabası olayı anlamı ne? Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title