Haberler

Karabük Dünyanın En Uzun Kızı İlk Kez Oy Kullandı

Dünyanın en uzun kızı ilk kez oy kullandı KARABÜK'ün Safranbolu İlçesi'nde, geçen yıl 2 metre 13.5 santim boyuyla dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu kızı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rumeysa Gelgi, ilk kez oy kullandı.

Dünyanın en uzun kızı ilk kez oy kullandı

KARABÜK'ün Safranbolu İlçesi'nde, geçen yıl 2 metre 13.5 santim boyuyla dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu kızı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rumeysa Gelgi, ilk kez oy kullandı.

Doğuştan 'Weaver Sendromu' rahatsızlığı nedeniyle boyu hızla uzayan ve geçen yıl 17 yaşında Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rumeysa Gelgi, bu yıl 18 yaşına girince 7 Haziran'da ilk kez oy kullanmak istedi. Walker desteği olmadan ayağa kalkamayan ve yürüyemeyen Gelgi, oy kullanmak için gittiği okulda sandığın bulunduğu ikinci kata fiziksel engeli nedeniyle çıkamadı. Engelli olduğu zamanında İlçe Seçim Kurulu'na bildirmediği gerekçesiyle oy vereceği sandık alt kata indirilmeyen Gelgi, oy kullanamamıştı.

BU KEZ OY KULLANDI

Rumeysa Gelgi, annesi emekli laboratuvar teknisyeni Safiye ve babası biyokimya uzmanı Haydar Gelgi'nin yardımıyla evden çıkıp, minibüsle ilk kez oy kullanmak için Altın Safran İlkokulu'na geldi. Zemin kattaki sandıkta tekerlekli sandalyede oyunu kullanan Gelgi, yaptığı açıklamada, "İlk oyumu kullandım. Vatandaşlık görevimi yapabildiğim için mutluyum. İnşallah seçimler ülkemize güzel sonuçlar doğurur" dedi.

7 Haziran'da oyunu kullanamadığını hatırlatan Gelgi, "Zamanında İlçe Seçim Kurulu'na başvurmadığımız için oyumu kullanamamıştım. Bu sefer daha dikkatli davrandık. İlçe Seçim Kurulu'na fiziksel engellimi bildirdik. Onlar da gerekli işlemleri yaptılar, ben de oyumu kullandım" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Safranbolu Karabük Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title