Haberler

Kapadokya'daki at çiftlikleri dernek çatısı altında bir araya geldi

Güncelleme:

Kapadokya bölgesinde turistlere yönelik atlı tur düzenleyen firmalar, dernek çatısı altında toplandı.

Kapadokya bölgesinde turistlere yönelik atlı tur düzenleyen firmalar, dernek çatısı altında toplandı.

Göreme beldesindeki Kapadokya At ve Atçılık Geliştirme Derneği binasında düzenlenen toplantıda, derneğin yönetim kurulu üyeleri tanıtıldı.

Dernek başkanı Rahmi Özgür, güzel atlar ülkesi olarak bilinen Kapadokya'da düzenlenen atlı turların daha nitelikli hale getirilmesini amaçladıklarını söyledi.

Son dönemde bölgedeki at çiftliklerinin sayısının hızla arttığını, belirli kriterlere uygun hizmet sunulmaması halinde atlı tur etkinliğinin ve turizmin olumsuz etkilenebileceğini kaydeden Özgür, kurdukları dernekle daha verimli hizmet sunulmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Kapadokya Alan Başkanlığınca hazırlanacak yönetmelikle at çiftliklerinin düzenli bir oluşuma dönüştürülmesini beklediklerini aktaran Özgür, şöyle devam etti:

"Atçılığın yaygınlaştırılması ve bu aktivitelerin daha düzeyli bir şekilde yapılması gerekiyor. Aynı zamanda, atlı turizme bir standart getirilmesi de gerekiyor. Bölgemizde önemli bir aktivite olan bu etkinlikle ilgili Kapadokya Alan Başkanlığının çalışma yapmasını bekliyoruz. Atların bakımlı ve sağlıklı bir şekilde yaşamaları gerekiyor. Atlar ve arazi araçları tur sırasında aynı güzergahta gidiyor ve bu durum zaman zaman sıkıntı oluyor. Kapadokya'da olumsuzluk yaşanmaması için tedbir alınması gerekiyor. Derneğimiz aracılığıyla görülen eksiklerin giderilmesi için biz de çalışmalar yapacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Kapadokya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 6 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? SON DAKİKA İslahiye kazada ölenlerin isimleri açıklandı mı (GAZİANTEP)? Crystal Palace Manchester United maçı CANLI izle! 6 Mayıs Crystal Palace MANU maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesi ne zaman, saat kaçta yapılacak? 7 Mayıs Salı okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title