Haberler

Kandil'e Çıkışa İzin Yok

İngiliz The Independent Gazetesi, Türkiye'de PKK'lılar 4 Türk Askeri Öldürürken, Türk Savaş Uçakları da Kuzey Irak'taki Noktalara Operasyon Yaptı' Diye Yazdı.

İngiliz The Independent gazetesi, Türkiye'de PKK'lılar 4 Türk askeri öldürürken, Türk savaş uçakları da Kuzey Irak’taki noktalara operasyon yaptı" diye yazdı. Haberde, bölgesel kürt yönetiminin gazetecilerin, PKK'nın bulunduğu bölgelere çıkmalarını engellemeleri talimatını verdiğini belirtti.

İngiliz gazetesi, "Türkiye'nin tekrar 160 binlik güçlü ordusuyla Kuzey Irak dağlarında barınan PKK üyelerine yönelik olarak operasyon yapma tehditinde bulunduğunu" belirtirken Türk helikopterleri ve savaş uçaklarının Kuzey Irak'taki boşaltılmış köylere saldırdıklarını yazdı.

Bölgedeki bazı tanıkların anlattıklarına da yer veren gazeteye konuşan Irak Ordusu'ndan Albay Huseyin Tamir, hava saldırılarının, şafak öncesi meydana geldiğini ve kayıp yaşanmadığını söyledi.

Türk ordusu için “Geniş dağlarda küçük gruplar halinde barınan PKK gerillalarını bulmalarının imkansız" olduğunun yazıldığı haberde, PKK’nın 2 bin 750'ü Türkiye’de, 2 bin 500'ü Irak Kürdistan’ında 1 bin 500'ü de İran’da olmak savaşçılarının bulunduğu" kaydedildi.

PKK’lıların büyük bölümünün plastik bezden oluşan ve yanlarında taşıdıkları seyyar kamplarda yaşadığının belirtildiği haberde “Ayrıca dağlarda asfalt döşeli olmadığı için PKK, traktör ve nehir yataklarına ulaşmak için dört tekerlekli vasıtalar kullanıyor” ifadesi kullanılıyor.

"ERDOĞAN OPERASYONDAN KAÇINMAK İSTİYOR"

Gazete, Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Türkiye’nin PKK'ya karşı hareket etmeleri yönündeki baskılarına direndiğini ancak dağlık bölgelerdeki peşmergelere, kontrol noktalarına gelen gazetecilerin, PKK'nın bulunduğu bölgelere çıkmalarını engellemeleri talimatını verdiğine dikkat çekti.

Haberde, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5 Kasım’da Başkan Bush ile görüştü ve ABD, PKK konusunda, belki sınırlı saldırıları gerçekleştirme olanağını sağlayacak istihbaratı paylaşma sözünü verdi. Sayın Erdoğan ise, çok sert konuştu ancak ABD’yi ve 22 Temmuz’da kendi partisine oy veren Kürtleri kızdırmamak için askeri bir operasyondan kaçınmak istiyor” yorumu yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title