Haberler

"Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği" Bölgesel Toplantısı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Aslan: ''Gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmak için, her kesimin atılım yapması şart''

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, "Gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmak için, her kesimin atılım yapması şart" dedi.

Aslan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Mustafa Kemal Üniversitesinde düzenlenen "Kamu-üniversite-sanayi işbirliği" bölgesel toplantısında yaptığı konuşmada, gelişmiş bir ülke olmak için kamu-üniversite-sanayi üçlüsünün üzerine düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Hatay'da 19'uncusu yapılan bu toplantılarının amacının, söz konusu üç kesimin üretim ve gelişme tecrübelerini bir kenara bırakıp gelişmiş ülkelerdeki gibi bir üretim teknolojisi kullanmasını sağlamak olduğunu aktaran Aslan, şunları söyledi:

"Türkiye her anlamda orta gelişmiş bir ülke. Bu da bizim için tehlikeli bir durum ve bu durumdan kurtulmak için de bu üç kesim eski alışkanlıklarından vazgeçmek durumunda. Her kesimin beklentisi olan ferah bir yaşam sürme olanağını elde etmek için yeni üretim teknolojilerini kullanmak gerekiyor. Gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmak için, her kesimin atılım yapması şart. Bunun yapılması halinde ülkemizde bireysel zenginlik anlamında var olan milli gelirimiz, 10 bin 500 dolardan 25, 30, 40 bin dolarlara ulaşır."

Aslan, Türkiye'de artan enerji ihtiyacı ve sektörün bu alanda harcadığı ücretlerin artmasının önüne geçmek için enerji kaynaklarını yerlileştirmeye gideceklerini ve bunun da teknolojiyi kendilerinin üretmesi anlamına geldiğini ifade etti.

Türkiye'yi orta gelişmişlik düzeyinden kurtarmak için yapılması gereken en önemli atılımın var olan üretim geleneklerinden vazgeçmek olduğunu bvurgulayan Aslan, şöyle devam etti:

"Dünyada var olan sanayi rekabet ortamında güçlü olmak için gelişmiş ülkelerin kullandığı üretim tekniklerini kullanmak hatta daha da geliştirmemiz gerekiyor. Bu noktada bilgiyi üretimin içine koymayı amaçlamalıyız. Türkiye'nin 26 kalkınma ajansı bölgesinde yapmayı planladığımız bu toplantılarda da bu amaca ulaşmak için yapılması gerekenleri bulmaya çalışıyoruz. Bilgi alışverişinin yanında kamu, üniversite ve sanayi üçlüsünün yapacağı Ar-ge çalışmalarını yerinde görmek ve bu çalışmaları desteklemeyi arzuluyoruz."

Üniversitelerin son yıllarda milletle ve sanayicilerle kucaklaştığını anlatan Aslan, kişi başına düşen geliri daha da arttırmanın birlikte ve daha çok çalışmakla mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Cevahir Uzkurt ise Türkiye genelinde yürütülen Ar-ge ve yenileşme çalışmalar ile bu çalışmalara bakanlığın yaptığı desteklemeler konusunda sunum yaptı.

Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli ve Osmaniye Vali Yardımcısı Yusuf Bozkurt da bölgedeki sanayi ve üretim çalışmaları hakkında konuşmalar yaptı.

Toplantı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Aslan başkanlığında, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Karaaslan, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sabri Ulukanlı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Mahit Güneş, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve Binboğalar Tarım Ürünleri ve İnşaat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Binboğa'nın katıldığı panelle devam etti. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Osmaniye Türkiye Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title