Haberler

"Kampüste Senfonik Akşamlar" Turnesi

"Kampüste Senfonik Akşamlar" turnesi kapsamında düzenlediği 2'nci konser Isparta'da gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Senfonik Orkestrası'nın

"Kampüste Senfonik Akşamlar" turnesi kapsamında düzenlediği 2'nci konser Isparta'da gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın bugüne kadar gitmediği Anadolu illerindeki üniversiteler aracılığıyla gençlere ve bölge halkına klasik müziği sevdirmeyi amaçlayan "Kampüste Senfonik Akşamlar" turnesi kapsamında Isparta da bir program düzenlendi.

Isparta Belediye Sarayı'ndaki konserde Şef Rengim Gökmen yönetimindeki orkestra Hasan Niyazi Tura'nın "Efem ile Evlerinin Önü Mersin" isimli eserlerini yorumladı. Keman sanatçısı Cihat Aşkın'ın eşlik ettiği orkestra Pablo Sarasate, Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms ile Antonin Dvorak'ın eserlerini sanatseverlerle paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın ana sponsorluğunda çok sesli evrensel sanat müziğinin Türkiye'de yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen turne kapsamında orkestra, yarın Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde, 14 Kasım'da Denizli Pamukkale Üniversitesi'nde, 16 Kasım'da Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, 17 Kasım da ise Muğla Üniversitesi'nde konser verecek.

Muhabir: Murat Yolcu/Hüseyin Kanber

Yayıncı: Erdem Gültekin - ISPARTA

Kaynak: AA / Güncel

Isparta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title