Haberler

Kaliteli Fındık Projesi

Güncelleme:

Fındıkta, üretici duyarlılığı yaratarak verim ve kaliteyi arttırmak amacıyla uygulamaya konulan Kaliteli Fındık Projesine kadın üreticiler de ilgi gösteriyor.

Fındıkta, üretici duyarlılığı yaratarak verim ve kaliteyi arttırmak amacıyla uygulamaya konulan Kaliteli Fındık Projesi-2012 kapsamında başlatılan jüt çuval dağıtımına, kadın üreticiler de ilgi gösteriyor.

Projenin birinci aşaması olan ve 'Oltan'dan 50 Bin Çuval' sloganı ile dağıtımına 2 Temmuz tarihinde başlanan jüt çuvalların son bölümü, Beşikdüzü ilçesinde dağıtılıyor.

Beşikdüzü Hükümet Konağı önünde dağıtımına başlanan çuvallardan alarak projeye iştirak edenler arasında kadın üreticilerin de bulunduğu görüldü.

5 bin çuvalın dağıtılacağı Beşikdüzü'nde üreticilere ilk çuvalları teslim eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Selami Malal, projenin her haliyle fındık sektörünün yararına olduğunu belirterek, üreticinin kazancını artırmanın en önemli yollarından birinin de verim ve kaliteyi yükseltmek olduğunu söyledi.

Projenin ikinci aşaması olan ve bu yıl ilk defa uygulanacak olan makineli kurutma sisteminin de hazırlıkları sürdürülüyor.

Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak ve ücretsiz olarak yapılacak kurutma sisteminden yararlanmak üzere üreticilerin sıra almak için 444 0 208 nolu telefondan ya da "www.kalitelifindik.org" internet sayfasından başvuru ve kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.

Muhabir: Zafer Sel

Yayıncı: Asena Akçay - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Beşikdüzü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title