Haberler

Kahramanmaraş- Memur-Sen Genel Başkanı: Kaşarların Halini Gördük

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, diğer konfederasyonların başkanlarını eleştirirken, "Sayın Koncuk yaşımız itibariyle genç ve toy görebilirsin.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, diğer konfederasyonların başkanlarını eleştirirken, "Sayın Koncuk yaşımız itibariyle genç ve toy görebilirsin. Biz kaşarların halini gördük. Hakkınızı bileceksiniz, haddinizi bileceksiniz. Unutmayınız ki sendikacılık, çizmeyi aşma sanatıdır" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kahramanmaraş'ta Mehmet Akif Kültür Merkezi'nde sendika üyeleriyle bir araya geldi. Etkinliğe; Yalçın'ın yanı sıra; Ak Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Uğur Dilipak ile İlker Çitil, Ak Parti MKYK üyesi Metin Doğan, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, konfederasyona bağlı sendikaların temsilcileri ve üyeler katıldı. Burada konuşan Ali Yalçın, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Lami Özgen ve Türkiye Kamu Sen Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Koncuk'u toplu sözleşme süreci üzerinden sert dille eleştirdi. Memur-Sen'in itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını öne süren Yalçın, şöyle dedi: "Ekonomik kazanımlar noktasında 2001'de yasa çıktığı halde, o tarihten bu tarihe toplu sözleşme düzenine kadar masaya oturup Devlet Personelleri Tutanakları askıda, sitelerinde; hizmet kollarıyla ilgili bir tane kazanımını ortak masada mutabakata bağlayamayan ve masadan eli boş dönenlerin şimdi sizin 213 kazanım aldığınız yerde dilinin çok döndüğünü görüyorsunuz. İtibarsızlaştırma hareketini görüyorsunuz. Tıpkı masaya otururken niyetlerinin çalışana kazandırmak değil, Memur-Sen'e kaybettirmek. Çalışanın niyasını sarmak değil, PYD'den gelenleri sendikasına tedavi ünitesi kurup orada tedavi ettirmek niyetinde olanların; bize çelme çalıştığı o masada bizim kendileri gibi bir teslimiyetçilik içerisinde hareket edeceğimizi bekleyenler Akif İnan'ın 'Özgün ve özgür sendikacılık' metaforunu ortaya koyup kamu işveren heyetine ayağa kalkarak 'Bugün günlerden Cuma. Dört dört teklifi karşısında bugün günlerden Cuma. Sosyal ve vicdanı haklar boyutuyla sizi Cuma'nın feyzinden, malik haklar boyutuyla Cuma'nın bereketinden nasiplenmeye davet ediyor. Bırakın getirdiğiniz teklifi, müzakereyi konuşmaya dahi değer bulmuyoruz. Bu oturum bizim için bitmiştir' diyip ayağa kalkıp masayı terk ettiğimizde çakılı kalanlar bir sonraki oturumda ve televizyonda 'Biz ne olduğunu anlamadık' dediler. Çünkü jeton köşeli."

KAŞARLARIN HALİNİ GÖRDÜK

Toplu sözleşme sürecinde herkesin kazandığını söyleyen Yalçın, konfederasyonuna ait bültendeki yazıda diğer sendika başkanlarıyla ilgili 'Masadan ve sahadan sildik' dediğini hatırlatarak şöyle konuştu: "Toplu sözleşmede herkes kazandı. Memur-Sen üyeleri de, KESK üyeleri de, Kamu-Sen üyeleri de, Kemal Sunal'ın filminde 'Sendikalı mısın?' dediklerinde 'Yok Harranlıyım' diyen Harranlılar da kazandı. Ben yasanın merhametiyle masadasınız, yetkiniz yok. 11 hizmet kolunun tamamına da muhatap Memur-Sen'dir. Hiç bir teklifiniz görüşülmeyecek. İtiraz ve imza yetkiniz yok. Burada konu mankenisiniz dediğimde bana öfkeyle cümle kuranların; Memur-Sen bültenine yazdığım giriş yazısında 'Masadan ve sahadan sildik' dediğimde Koncuk'un öfkelenip sitesinden bana cevap vererek 'Ali Yalçın çizmeyi aştı' diyişini hatırlıyorum. Sayın Koncuk yaşımız itibariyle genç ve toy görebilirsin. Biz kaşarların halini gördük. Kaşarların halini gördük. Sendikacılık sınırları ve sinirleri zorlama sanatıdır. Devletin küçüğünden büyüğünden emir alarak yapılacak bir uğraş alanı asla değildir. Hakkınızı bileceksiniz, haddinizi bileceksiniz. Unutmayınız ki sendikacılık, çizmeyi aşma sanatıdır sayın Koncuk. Herkes kazandı. Ben yeni bir şey daha ekliyorum. Koncuk da kazandı, Lami Özgen de kazandı. 'Başkan bunlar ne kazandı?' diyebilirsiniz. Yılların sendikacıları nerede oturup nerede kalkacağını, nerede yapışıp nerede kaçacağını öğrendi arkadaşlar."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Kahramanmaraş İsmail Koncuk Memur Sen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title