Haberler

Kadın Çiftciler Yarışıyor Bilgi ve Proje Bölge Yarışması

Erzurum'da 10 kadın çiftçi bilgilerini 'Kadın çiftçiler Yarışıyor' isimli bilgi ve proje bölge yarışmasında ortaya koydu.

Erzurum'da 10 kadın çiftçi bilgilerini 'Kadın çiftçiler Yarışıyor' isimli bilgi ve proje bölge yarışmasında ortaya koydu. Erzurum'un en iyi kadın çiftçisi Oltu ilçesinden çıktı.

Erzurum'da, tarımsal konularda kadın çiftçilerin performanslarını değerlendirmek, kadınların girişimcilik ruhunu artırmak amacıyla 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' isimli bilgi ve proje bölge yarışması düzenlendi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmada, merkez ve ilçelerden gelen 10 kadın çiftçi yer aldı.

Yarışmanın öncesinde bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Erdurmuş, "Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nca geleneksel hale getirilen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' isimli bilgi ve proje bölge yarışması, kadınların aslında tarımda gizli işçi olduklarını göstermemizi sağlıyor. Yarışmadaki amaç köylülükten tarıma çıkarmak çifçiliğe geçiş sağlamaktır. Tarım sadece Türkiye'nin değil dünyanın meselesidir." dedi.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk İse," Bu proje sayesinde kadınlarımızın da tarım da ne kadar önemli ve bilgili olduklarını görebiliyoruz. Asıl tarımda daha fazla çalışan kadınlarımızın biraz daha ön plana çıkmasını sağlayan bir proje." diye konuştu.

Yarışmanın sonunda birinci olan Oltu Vişneli Köyünden Kezban Akaç'a bir tam altın, ikinci olan Yakutiye Köşk Köyünden Ayla Aydın'a yarım altın, üçüncü olan Aşkale Taşağı Köyünden Emine Sağsöz'e ise çeyrek altın verildi. Yarışmaya katılan tüm katılımcılara bir yıllık hayat sigortası, süt sağım makinesi ve gıda paketi verildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzurum Oltu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title