Haberler

İzmit'te Özel Çocuklar Gitar Çalmayı Öğreniyor

İzmit Belediyesi ile İzmit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğindeki İZMEK kursları sayesinde özel çocuklar engellerini aşıyor.

İzmit Belediyesi ile İzmit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğindeki İZMEK kursları sayesinde özel çocuklar engellerini aşıyor. Down sendromlu çocuklar için İZMEK bünyesinde açılan gitar kursuda 24 özel çocuk katılarak gitar çalıp şarkı söylüyorlar.

Özel çocukların ve ailelerinin büyük ilgi ve memnuniyet gösterdiği kurs ile ilgili bilgi veren eğitmen Aslı Yağız " biz, Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan'ın engelli dostu belediye anlayışıyla hizmet veren bir belediyenin bir parçasıyız. Eğitime katılan her bir çocuğumuz, bizim ve toplumumuz için özeldir. Eğitimimizin amacı, gerçekte bir engel olmadığı, engelleri bizlerin koyduğu bilinciyle, farkındalık oluşturmaktır. Kurs ile öğrencilerimizin özgüvenini arttırmayı amaçlayarak istenirse engel denen durumun ortadan kaldırılabileceğini göstermek istedik. Aileler de bu çalışmadan çok memnun oldu. Hayatı izlemek yerine, kaynaşarak, yaşayan olmak, çocuklarımız ve aileleri için çok önemli" şeklinde konuştu.

Özel çocukların anneleri de çocuklarının kursta eğlenerek öğrendiklerini, yeni arkadaşlar edindiklerini ve topluma karıştıklarını ifade ederek, çocuklarına kurs imkanı sağlayan başta İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'a ve emek veren herkese teşekkür ettiler. Pazartesi, Çarşamba, Perşembe günleri 15.30 - 18.00 saatleri arasındaki gitar kursu Eylül ayında sona erecek.

İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü ortaklığındaki İZMEK bünyesinde açılan çağrı merkezi operatörlük kursunu bitirenler, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç'u ziyaret ettiler.

Kocaeli Çağdaş Engelliler Derneği ile ortaklaşa düzenlenen ve 2,5 ay süren kursa Kocaeli genelinden 18 kişi katıldı. Zafer Alataş ve Ümmühan Aysu tarafından verilen eğitim sonunda belge almaya hak kazanan kursiyerlerin kamu ve özle kuruluşlarda iş bulma imkanı bulabilecekleri kaydedildi. Kursiyerleri tebrik eden Başkan Yardımcısı Güray Oruç, İZMEK bünyesinde daha önceden de benzer kurs düzenlendiği ve bu kurslar sayesinde 100'den fazla kişinin belge aldıklarını söyledi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İzmit Belediyesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title