Haberler

İzmir - Otobüslerin Paralı Hale Gelmesine Öğrenciler Tepki Gösterdi

İzmir'de Metro İstasyonu ile Ege Üniversitesi Kampüsü Arasında Çalışan Belediye Otobüslerinin Paralı Hale Gelmesi Genç Sen Üyesi Öğrencilerin Tepkisini Çekti. Öğrencilerin Bilet Parası Vermemesi Üzerine de, Otobüsler Hareket Etmedi.

İzmir'de metro istasyonu ile Ege Üniversitesi kampüsü arasında çalışan belediye otobüslerinin paralı hale gelmesi Genç Sen üyesi öğrencilerin tepkisini çekti. Öğrencilerin bilet parası vermemesi üzerine de, otobüsler hareket etmedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Metro Durağı ile Ege Üniversitesi Kampüsü arasında ücretsiz olarak ring yapan 525 hat no'lu seferlerini, öğrenci olmayanların suiistimal ettiği gerekçesiyle düzenlemeye gitti. Sadece kampüsün içi ücretsiz oldu. Belediyenin kararına tepki gösteren Genç Sen üyesi yaklaşık 25 öğrenci, metro durağında protesto gösterisi yaptı.

OTOBÜS HAREKET ETMEDİ

Öğrencilerin otobüse bilet ücreti ödemeden binmesi üzerine şoför, hareket memurluğunun talimatı üzerine hareket etmedi. Bu sırada otobüs önünde toplanan öğrenciler, yaptıkları basın açıklamasında kararı ve Büyükşehir Belediyesi'ni sloganlarla protesto etti. Otobüse binen vatandaşların da tepki gösterdiği olay sonrasında protestocu öğrenciler dağıldı. Otobüsler de normal seferlerine başladı. Gösteri sırasında polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title