Haberler

İzmir: Milli Eğitim Bakanlığı'nın İzmir Çıkarması

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Üst Düzey Bürokratları, Yönetişim, Bilişim ve Paylaşım Anlayışının Örneği Olarak Düzenlenecek Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantılarının Startını Vermek Üzere İzmir'e Geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın üst düzey bürokratları, yönetişim, bilişim ve paylaşım anlayışının örneği olarak düzenlenecek bilgilendirme ve değerlendirme toplantılarının startını vermek üzere İzmir'e geldi.

Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi'nde başlayan toplantıya Bakanlık Müsteşar Yardımcıları Salih Çelik ve Cemal Taşar, Teftiş Kurulu Başkanı Muzaffer Doğan, Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, Ortaöğretim Genel Müdürü Kerem Altun, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Prof. Dr. Nizami Aktürk, Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı, Talim Terbiye Kurulu Üyesi Dr. Vahap Özpolat, Bakanlık Danışmanları Hamza Aydoğdu ve Seyithan Razi, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Yusuf Esener, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Gaziemirli kurum ve kuruluş müdürleri ile okul yöneticileri katıldı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, "İzmir'in genel eğitim durumu ve özgün projeleri" konulu bir sunum yaptı. Aydoğan, bakanlığın bu projesinin İzmir'de başlatılmasından mutluluk duyduğunu, bunun İzmir eğitim camiası için yeni bir motivasyon oluşturacağını ifade etti.

Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ise, yapılan proje ve çalışmalarda İzmir'den her zaman verim aldıklarını, bu nedenle bu çalışmayı İzmir'den başlattıklarını belirtti. Çelik, "İzmir, eğitimle ilgili olaylara, projelere bakışıyla bakanlığımızın gözünde öne çıktı. Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan burada ekip çalışmasıyla sinerjiyi yakalamış ve bu hassasiyetlerini biz de görüyoruz. Bu sebeple bakanlığımızın projelerini ilk olarak İzmir'de uyguluyoruz. Hem uygulama kolaylığı yakaladığımız hem de dönütlerini sağlıklı aldığımız için İzmir'e dedik. Bugün de bilgilendirme ve değerlendirme toplantılarının ilkini İzmir'de başlatmış bulunuyoruz. Eğitimin işlevselliğinin alanlara yayılarak ve oraların nabzını tutarak mümkün olduğuna inandığımız için Ankara'da oturmuyoruz, tüm Türkiye'yi dolaşıyoruz" dedi.

Çelik, "Okul yönetimi neyse, okul odur" sözleriyle bütün çalışmaların sonuca ulaşmasında öğretmen ve kurum yöneticilerinin önemine vurgu yaptı.

Personel Genel Müdürü Remzi Kaya da, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2003-2006 yıllarını kapsayan çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öğrencilere ücretsiz kitap dağıtımı kapsamında bu yıl 141 milyon kitap dağıtıldığını, bütün okulların bilgisayarlarla donatıldığını, 26 bin okula ADSL bağlantısı kurulup öğrencilerin yüzde 98'inin internetten yararlanma imkanına kavuşturulduğunu, en önemli sorunlardan biri olarak görülen eğitim programlarının yenilenmesinin başarıldığını, birçok ilin derslik sayısında son 3 yıllık dönemde yüzde 50'lere varan artış sağlandığını, öğretmenliğin kariyer mesleği haline getirildiğini, geçtiğimiz aylarda çıkarılan bir yasayla öğretmen ücretlerinde yüzde 40 artış sağlandığını ifade eden Kaya, buna benzer uygulamalara devam edileceğini söyledi.

Toplantı sonrası bakanlık bürokratları gruplara ayrılarak, İzmir'in diğer ilçelerinde çalışma yapmak üzere yola çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bilgilendirme ve değerlendirme toplantıları, 3 gün boyunca İzmir'in bütün ilçelerinde devam edecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title