Haberler

İzmir: İzmir'de Yerel Yönetimler

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 24 Kasım 2006 Öğretmenler Günü'nden İtibaren Ulaşımda Öğretmen ve Öğrencilere Uyguladığı Yüzde 10 Oranında İndirim, Eğitim Camiasında Sevinçle Karşılandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Amaçlarının Ulaşımı Mümkün Olduğu Kadar Sübvanse Ederek Vatandaşa Nefes Aldırmak Olduğunu Söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 24 Kasım 2006 Öğretmenler Günü'nden itibaren ulaşımda öğretmen ve öğrencilere uyguladığı yüzde 10 oranında indirim, eğitim camiasında sevinçle karşılandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, amaçlarının ulaşımı mümkün olduğu kadar sübvanse ederek vatandaşa nefes aldırmak olduğunu söyledi.

Başkan Kocaoğlu'nu makamında ziyaret eden Güzelyalı Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenleri, Cumhuriyet ve kazanımlarına sahip çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk'ün doğum yıldönümünde yaptığı etkinliklerden büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Okul Müdürü Cengiz Özdemir, Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'deki okullara yaptığı katkıların dışında, Öğretmenler Günü'nden itibaren geçerli olan indirimden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, her zaman eğitimin yanında olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne eğitim camiası adına teşekkür etti.

"ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER ULAŞIMDAN YÜZDE 50 İNDİRİMLİ YARARLANIYOR"

Ziyaretin büyük memnuniyet duyduğunu ve motive olduğunu kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, ulaşımda vatandaşa yönelik sübvansiyonu artırma anlayışıyla hareket ettiklerini kaydetti. Öğretmen ve öğrencilerin diğer illere oranla ulaşımdan İzmir'de zaten yüzde 40 oranında indirimli yararlandığını belirten Başkan Kocaoğlu, yüzde 10 indirimle bu oranın yüzde 50'ye indiğini belirtti. Belediyenin halkın cebinden para alarak yaptığı iki iş olduğunu bunlardan birinin su ve diğerinin ulaşım olduğunu ifade eden Kocaoğlu, "Ben ulaşım mümkün olduğu kadar sübvanse edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Amacımız vatandaşa nefes aldırmak. Ayrıca yılbaşından itibaren kademe kademe tek bilet uygulamasına geçeceğiz. Suyumuz Tahtalı ve Manisa'dan geliyor ve sürekli şebeke yenileme çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca İzmir'e bağlanan ilçelerimizde arıtma tesisi yok. Özdere, Seferihisar, Urla'da kanallar denize akıyor. Buralara tek tek arıtma tesisi kuracağız. Bunlar için de kaynak gerekiyor. Su da durum biraz farklı. O yüzden suyu belli limite kadar kullananlardan düşük ücret, belli limitten sonra daha fazla para alıyoruz. Ulaşımda yaptığımız sübvanse ile su ile ulaşıma vatandaşımızın ödediği oranları dengede tutmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"GEDİZ VE KÜÇÜK MENDERES'İ KİRLETMEYECEK ÖNLEMLER ALIYORUZ"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gediz Birliği'ne üye olup olmamasının son günlerde tartışılmasına da açıklık getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şöyle dedi:

"Belediye bütçesinden yüzde bir birliğe para aktarılsın deniyor. Bana bu kaynak kendi belediye sınırlarım içinde harcama yapmam için veriliyor. Bayındır'da arıtma tesisi kuracağız. Bayındır'dan Yazıbaşı'ndan, Ayrancılar'dan evsel atıkları alıp Torbalı'da toplayacağız. Küçük Menderes'e kirlilik akışını durduracağız. Maltepe, Menemen, Asarlık Sasalı bölgelerinin atıksularını Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nde arıtacağız. Tüm bunlar 1.5 sene içinde gerçekleştirilecek. 2007 sonu 2008 başında Urla, Özdere, Seferihisar, Torbalı'ya kuracağım arıtma tesisleri ve Büyük Kanal Projesi'ne yapacağımız bağlantılarla körfezimizi ve kendi sınırlarımız içinde Gediz ve Küçük Menderes'i kirletmeyecek önlemleri alıyoruz. Bunların hepsinin projesini ihaleye çıkıyoruz. Şu an birliğe girip girmeyeceğimi masaya yatırmış değilim"

(ERG-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title